Na velké problémy si předminulou neděli 26. března v odpoledních hodinách zadělala arogantní jednadvacetiletá chovatelka psů. Slečna totiž svého čtyřnohého miláčka nechala volně pobíhat na hřišti u prostějovské základní školy v ulici Dr. Horáka.

Na vlídné upozornění muže, který byl na hřišti s dětmi, že není vhodné nechat psa v této lokalitě volně pobíhat, nereagovala. Dál čoklíkovi házela míček. To muže znepokojilo a zavolal strážníky, aby celou situaci vyřešili.

Hlídka zastihla mladou ženu na odchodu v nedaleké ulici, kde jí také zkontaktovala. I vůči strážníkům se ovšem chovala arogantně. „Odmítala prokázat svoji totožnost a jakkoliv situaci řešit,“ sdělila Tereza Greplová, vedoucí prevence kriminality Městské policie Prostějov. „Teprve až v okamžiku, kdy jí strážníci pohrozili, že bude předvedena na služebnu Policie ČR, začala s hlídkou spolupracovat,“ poznamenala.

Strážníci ženě vysvětlili, že svým chováním porušila obecně závaznou vyhlášku města, čímž se dopustila přestupku dle zákona na ochranu zvířat proti týrání. Za přestupkové jednání jí muži zákona uložili pokutu.