Kdo se někdy toulal po lesích na Prostějovsku, ten Na Pohodlí určitě někdy zavítal. Zhruba v polovině cesty mezi Holubicemi a Sečí najdete významnou křižovatku několika turistických tras. Už před nějakým časem v místě také otevřel lesní bar U nás Na Pohodlí.

Na Pohodlí najdete několik chat, myslivnu a také starodávnou budovu bývalého zájezdního hostince. V něm za II. světové války měla útočiště partyzánská skupina Jermak. V souvislosti s jejím působením došlo v okolí k několika tragédiím například k vypálení Javoříčka či popravě za přepadení ve Vícově.

Už před nějakým časem zde vznikl také samoobslužný lesní bar, kde si lidé mohou natočit pivo, dát sodovku a v ledničce najdou třeba i špekáčky. Samozřejmostí je, že za vše by měli řádně zaplatit. Zejména děti pak využijí houpačky a několik dalších atrakcí. Koncem letošního června zde dokonce proběhl country festival organizovaný kapelou Taverna.

„Na Pohodlí to máme rádi, skončíme tam skoro při každém výletu ve směru na Konici,“ napsal do redakce Večerníku například Michal Hejkrlik.