Včera krátce po poledni jsme přijali oznámení na linku 158 o výbuchu a následném požáru rodinného domu v obci Otinoves.

Na místo vyrazily všechny složky IZS, které po příjezdu ihned zahájily záchranné práce na objektu provozovny zábavné pyrotechniky. Při těchto pracích bylo bohužel nalazeno tělo muže bez známek života. S největší pravděpodobností se jedná o majitele nemovitosti a provozovatele prodejny se zábavní pyrotechnikou. Zranění dalších osob se nepotvrdilo. Poškozeným a pozůstalým poskytovali na místě pomoc naši krizoví interventi, kteří jim byli k dispozici.    
Policejní pyrotechnici ve spolupráci s HZS po uhašení ohledali dům a jeho okolí, aby vyloučili případná další ohniska možného vzniku požáru. Při explozi bylo poškozeno několik objektů v okolí. Hmotná škoda nebyla doposud stanovena. Příčina a okolnosti této tragické události jsou nadále v prověřování. Jednou z vyšetřovacích verzí je neopatrná manipulace se zábavní pyrotechnikou. Ve věci byby zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin obecné ohrožení z nedbalosti.
Místo exploze bylo do dnešního rána střeženo a následně se bude pokračovat v podrobnějším ohledání místa požáru a jeho okolí a bude probíhat dokumentace a zajišťování dalších důkazních materiálů.

Na níže uvedeném odkaze najdete fotogalerii k výše zmíněné události.

 

Podrobné zpravodajství a novinky kolem tragické události čtěte v novém tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyjde v pondělí 25. září