Obrovské drama, v němž byl doslova a do písmene v sázce život dámy středního věku, se odehrálo ve čtvrtek 22. července před polednem v prostoru autobusových zastávek v ulici Újezd v Prostějově. Žena upadla na zem a svíjela se v křečích. Její neteř okamžitě běžela pro pomoc do nedalekého sídla policie. Tři strážci zákona neprodleně vyrazili na místo, aby zachránili ženu s epileptickým záchvatem!

K dramatické události se šťastným koncem došlo předminulý čtvrtek pár minut po jedenácté hodině dopolední. „Do vstupu budovy územního odboru Prostějov přiběhla mladá žena, že na nedaleké autobusové zastávce v ulici Újezd leží její příbuzná a upadla zřejmě do nějakého záchvatu. Spolu se ženou vyběhli k určenému místu tři policisté, na které žena u vstupu narazila, a poskytli ženě silně zasažené záchvatem první pomoc. Zaklonili jí hlavu, aby uvolnili dýchací cesty, položili ji do vhodné polohy a do příjezdu zdravotníků, které žena přivolala ještě předtím, než běžela pro pomoc na policii, kontrolovali její základní životní funkce a ženu drželi tak, aby se nezranila o poblíž umístěné předměty,“ prozradila Večerníku Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Podle našich informací trvalo dlouhých sedmnáct minut, než dorazila sanitka s lékařem. „Po příjezdu záchranné služby předali ženu do péče zdravotníků, která policistům za poskytnutou první pomoc poděkovala a pak odjela se svojí příbuznou do nemocnice, kam byla se zdravotní indispozicí převezena,“ sdělila dále mluvčí krajské policie Miluše Zajícová.

Večerník zjistil totožnost jednoho z policistů, jež ženě nezištně pomohli a bleskovým zásahem jí zachránili život. „To nestojí za řeč, byla to naše povinnost,“ okomentoval čin velice skromně jeden z trojice strážců zákona.

Neteř zmíněné ženy, kterou na zastávce na Újezdě postihl epileptický záchvat, se chystá podle svých slov ještě jednou policisty oslovit. „Chtěla bych je navštívit a poděkovat jim osobně! Když jsem za nimi v ten čtvrtek přišla, na nic nečekali, nasadili si rukavice a okamžitě vyběhli na zastávku pomoci mé tetičce. Byla jsem hrůzou bez sebe a nevěděla, co v tu chvíli dělat. Volala jsem nejdříve sanitku, ale ta dlouho nejela, tak jsem utíkala na policejní služebnu. Teta na tom byla opravdu špatně, ale teď už ji propustili z nemocnice a je v pořádku,“ svěřila se exkluzivně Večerníku Natálie Poláčková z Dobromilic.