Jak jistě víte, v dubnu jsme si připomněli 10. výročí trvání Servisu pro ženy. U příležitosti tohoto jubilea PROSTĚJOVSKÝ Večerník vyhlásil čtenářskou soutěž. A protože klasických výher je všude dost, hlavní cenou byl v tomto případě oběd s naší redaktorkou, která vás celých 10 let provází nejen světem žen, slečnou Anetou Křížovou. Do tohoto klání se přihlásilo hned několik desítek z vás, avšak vyhrát mohli jen tři z vás. Na muže se tentokrát vůbec nějak nedostalo, uspěly tři dámy. Druhou šťastnou výherkyní se stala paní Pavlína Lišková a jelikož ani jedna z nás nemohla přes poledne, zašly jsme si na zahrádku Národního domu na příjemnou večeři...

 

Pavlína Lišková byla vylosovaná až jako třetí, ale ze zdravotních důvodů druhé vítězky a poté i redaktorky bylo setkání v původním termínu odloženo. Mezitím se tedy uskutečnil „oběd“ práývě s Pavlínou. Naše setkání se odehrálo druhý týden v červenci, a to opět za velkého vedra a ostrého slunce, i když jsme se sešly až kolem sedmnácté hodiny. V restauraci Národního domu je však zahrádka, která nabízí i příjemné posezení ve stínu, což opravdu přišlo vhod, takže jsme si mohly oddychnout od neúprosného sluníčka. A nutno říci, že setkání to bylo veselé a již samo zjištění, o koho se jedná, bylo opět šokující v dobrém slova smyslu. Pavlína Lišková je totiž teta naší redaktorky!

„Několik let jsme se neviděly, maximálně jsme na sebe mávly zpovzdálí a pamatuji si, že jsem při losování kolegyni řekla číslo třináct, pod nímž se k mému velkému překvapení skrývala teta. Věřím v to, že nás dal dohromady osud, karma, říkejme tomu, jak chceme, každopádně překvapení to pro mě bylo obrovské a potěšilo mě,“ netajila svůj údiv Aneta Křížová.

„Nejsem typ, co někde soutěží, přihlásila jsem se vůbec poprvé do takové soutěže, nabízelo se to jako dobrá možnost k setkání, tak jsem si řekla proč ne. Výsledek jsem se pak dozvěděla z novin, četla jsem si je, když už byl večer. Byla jsem velmi mile překvapená, že to vyšlo. Samou radostí jsem chtěla jít vzbudit syna, ale pak jsem si to raději rozmyslela, přeci jen už byla pokročilá hodina,“ smála se Pavlína Lišková.

Šťastná dáma má dva dospělé syny, pracuje jako školnice v místní střední škole. Ve svém volném čase ráda čte, chodí do divadla, hlavně na muzikály, jezdí na koncerty a cestuje po krásách naší země, ale i zahraničí. „Letos je situace divoká, měli jsme objednanou dovolenou na Slovensko do Tater, ale opatření člověka spíše znechutí, než aby měl radost z dovolené, takže jsme to zrušili a byli jsme v Jeseníkách, tam je krásně, to nikdy neomrzí. Máme v plánu ještě jednu dovolenou po Čechách, tak uvidíme,“ prozradila Pavlína Lišková.

Během povídání došlo i na výtečné pokrmy z restaurace Národního domu. Jídelní lístek nabízel samé speciality jako pečené šneky, kuřecí prso s omáčkou ze sušených rajčat a rozmarýnové noky, grilovanou panenku sous vide s pepřovou omáčkou a pečenými grenaille, grilovaného lososa s koprovým dipem a grilovanou zeleninou či třeba Ceasar salát. Jako přípitek jsme zvolily Martini a v rámci předkrmu jsme neodolaly pečeným šnekům. Paní Pavlína si pochutnala na výše zmíněném kuřecím prsu a naše redaktorka na lososovi. Jako zákusek i mimo jídelní lístek ochotný a milý personál připravil skvělé palačinky. Celé setkání trvalo přes tři hodiny, za ty roky totiž bylo mnoho témat a novinek, které byly potřeba probrat.

„Bylo to moc fajn. Opravdu jsem ráda, že teta udělala tento krok, osud nás dal dohromady a my jsme se mohly takto příjemně po několika letech setkat. Doufám, že jsme opět obnovily naše setkávání a brzy se opět uvidíme,“ uzavřela na závěr Aneta Křížová.

Druhé šťastné setkání máme tedy za sebou. V dalším vydání Servisu pro ženy, který připravuje do posledního srpnového vydání, byste měli najít třetí vítězku soutěže od Večerníku. A věříme, že je opět na co se těšit.