Začátkem loňského října byla otevřena cyklostezka kolem plumlovské přehrady. Ale co dál? Které další cesty na ni navážou? A jak se postarat o to, aby o ní lidé věděli? To se řešilo i v pondělí 28. března na schůzce starostů Plumlova a okolních obcí s cyklokoordinátorem Olomouckého kraje.

V dohledné době by už konečně mělo dojít k propojení stezky kolem přehrady s trasou vedoucí do Plumlova z Prostějova (více čtěte na jiném místě regionálního zpravodajství – pozn.red.). „Kromě stezky vedoucí přes Mostkovice se na pondělní schůzce řešilo také přeznačení cyklotras tak, aby se stezka kolem přehrady stala součástí sítě spojující jednotlivá místa v kraji,“ konstatovala Milada Sokolová, která se jednání zúčastnila coby uvolněná členka zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu.

Na přetřes přešlo i plánované prodloužení trasy z Plumlova ve směru na Drahanskou vrchovinu, konkrétně pak do Repech. „K tomu zřejmě dojde až v rámci provedení komplexních pozemkových úprav, které se připravují již zhruba deset let. Aktuálně bohužel kvůli sporům s některými majiteli leží u soudu,“ posteskla si plumlovská starostka Gabriela Jančíková. Na schůzce zazněly i zajímavé podněty do budoucnosti. „Objevil se návrh, aby vznikla stezka vedoucí z Plumlova přes Záhoří do Seloutek, s čímž přišel tamní starosta,“ zmínila se na závěr Gabriela Jančíková.