Užít si pohyb na čerstvém vzduchu a zapojit se do hry, díky níž mohou o něco lépe poznat svoje město. To nabízí zábavné Putování Kostelcem, které je od dnešního dne, tedy od pondělí 1. března po celý následující měsíc připraveno v Kostelci na Hané.

Hra je určená zejména rodičům s dětmi. Na celkem 31 zastávkách by měli nalézt odpovědi na otázky, které musí zaznamenat do interaktivní mapy. Ta je k dispozici na webových stránkách města.

„Putování začíná u nového pomníku na náměstí, vede po celém městě a několik zastávek je i u říčky Romže. Poslední z nich se nachází poblíž železnice ve směru na Čelechovice na Hané,“ přiblížila Veronika Zapletalová z místního Mateřského centra, které stezku ve spolupráci s místní radnicí připravilo.

Po zaznamenání odpovědi na danou otázku do interaktivní mapy lidé obdrží číslo. Až je budou mít všechna, mohou je postupně vložit do 31místného zámku. K němu se lidé dostanou po kliknutí na slovo Kostelec v interaktivní mapě. Pokud poutníci do mapy přepíšou správná čísla, zámek se odemkne. „Po splnění si úspěšní luštitelé mohou vyzvednout drobnou odměnu v kanceláři matriky. Vzhledem k epidemické situaci je nutná předchozí domluva na telefonu 582 374 093,“ vzkazuje Zapletalová. (mls)