Pořádně těžký los čeká tento týden Jestřáby. Nejdříve zamíří ve středu 9. prosince do Prahy bojovat o body na ledě Slávie, následně je tuto sobotu čeká Poruba, tedy aktuálně vedoucí tým Chance ligy. Na její lavičce po boku legendárního kouče Františka Výborného stojí prostějovský rodák Martin Janeček! Vybrakuje své mateřské hnízdo, nebo nebude doma prorokem?

Tým z ostravského předměstí padla sice nedávno s Litoměřicemi, následně se ale vrátil na čelo tabulky druhé nejvyšší soutěže. Avšak oproti českobudějovickému Motoru v minulé sezóně není současný lídr tabulky tak suverénní a neporazitelný. I proto si Jestřábi brousí zuby na zdolání favorita. „ Rádi bychom na domácím ledě uspěli,“ neskrývá ambice Jiří Šejba, lodivod prostějovských hokejistů.

Poruba složila do tohoto ročníku velice silný tým. Ofenzivu vedou taková jména jako Korkiakoski nebo Endál, mezi nejlepší nahrávače soutěže patří Tomáš Jáchym. V obraně zase září Teper či Szathmáry, v sestavě se nachází i exprostějovský Dušan Žovinec. Oba brankáři pak mají přes 92 procent úspěšnost zákroků. Celkově se týmu vede, naplňuje předpoklady. Přesto už ale párkrát klopýtl. A oslnivá bilance pěti výher v řadě ze začátku ročníku už je přeci jen pod závojem prachu.

Jestřábi jsou na tom hůře, ale nadále se nachází v půlce tabulky. Omlazený tým zatím ani neoslnil, ani nezklamal. Podle očekávání má dále důležitou roli snajpr Lukáš Žálčík, do pozice dvorního střelce ale povýšil rovněž Petr Chlán, daří se jihomoravské dvojici Bartoš–Mrázek. Obrana rovněž působí lépe než dříve. Tým kvalitu prokázal třeba proti Kladnu, přestože přišel o tříbrankový náskok. Bude ale to vše stačit na Porubu? To poznáme v sobotu 12. prosince. Zápas začíná na ledě Víceúčelové haly-zimního stadionu v Prostějově od 17.00 hodin a odehraje opět bez diváků na tribunách. Sledovat jej můžete prostřednictvím streamu na www.hokejka.cz.