Eskáčko jako by mělo patent na shodné výsledky obou zápasů hraných během „anglických“ týdnů. Kdyby to tušili sázející, možná by na tom vydělali balík. Po dvou výsledcích 1:0 se v uplynulém týdnu opět opakovalo shodné skóre, tentokrát 2:2. Jen ten bodový výtěžek byl logicky hubenější. To znamenalo v tabulce ústup z pozic o jednu příčku, i tak je ale páté místo velice slušivé a klubovému vedení se konečně potvrdily predikce o postavení v horní polovině tabulky Fortuna:Národní ligy.

Jelikož koronavirus už naštěstí nechává Hanáky na pokoji, musí trenéři řešit už „jen“ běžné starosti se soupiskou, jako jsou disciplinární tresty, či běžná zranění. Z prvního důvodu chyběl eskáčku v Líšni záložník Omale, který v sobotu doma nastoupil a hned začal další sérii žlutých karet. Když už zmiňujeme tohoto hráče, jeho výpomoc v defenzivě byla příkladná a leckterý záložník by si z toho mohl vzít ponaučení.

Bohužel se ukázalo, že hradecký incident z úvodu utkání přece jen stopera Bialka poznamenal, takže na jeho místo nastoupil v obou případech zkušený matador Sus. I pro něj byla porce dvou zápasů za týden po dlouhodobém výpadku velkou zátěží, takže zápas s Třincem nedohrál, během druhé půle žádal o střídání a bylo zřetelné, že svalové zranění se občas ozývá.

Trenér Šustr zařadil do sestavy od začátku Píchala do útoku vedle Zikla a v Líšni se to vyplatilo, když právě tento hráč bleskově otevřel skóre zápasu. Po několika neproměněných vyložených šancích z předešlých utkání se tedy prostějovskému odchovanci tentokrát zadařilo. Stejně úspěšným tahem bylo střídání Šteigla v sobotu, jenž po několika minutách srovnal skóre na 2:2.

Z obou závěrečných výsledků ovšem přes všechna pozitiva nemohl být spokojen trenér Šustr. Ten po zápase v Líšni odmítl gratulaci k vyválčenému bodu s tím, že „chci s mužstvem vždy vítězit“. A zřejmě právě přenesení těchto ambicí na hráče stojí za solidní bilancí podzimní části ročníku 2020/2021.

Před hráči je teď zasloužená čtyřtýdenní pauza, zimní příprava startuje hned v pondělí 4. ledna. Následující 13. kolo je plánováno na první březnový víkend, konkrétně 6. března. V rámci něj pocestuje prostějovské eskáčko až do dalekého Varnsdorfu. Teprve tehdy bude definitivně uzavřena první polovina současné porce druholigových utkání.