Nečekaný problém se vyskytl krátce předtím, než měli Prostějované nastoupit na svém ledě proti ostravské Porubě. Právě proti předpokládanému favoritovi soutěže měli v sobotu zabojovat. Vše je ale jinak: v týmu Poruby se totiž objevily nejméně dva případy nákazy koronavirem. Tým tak k zápasu nastoupit nemůže a utkání tak bylo odloženo.

„U dvou osob se potvrdil COVID-19, dalších šest má koronavirové příznaky,“ informuje generální manažer klubu Pavel Hinner, „Z tohoto titulu jsme požádali o odklad obou utkání, prozatím o náhradních termínech jednáme,“ pokračoval Hinner pro porubský hokejový web. Jestřábi se přitom mohli s Porubou utkat v příhodnou chvíli. Aktuální forma totiž hovořila právě pro Jestřáby. Ti bodovali v posledních čtyřech zápasech, naopak Poruba padla i s týmy ze druhého sledu jako třeba Třebíč nebo Litoměřice.

Náhradní datum přeloženého zápasu zatím nebylo stanoveno. Pro Jestřáby odložení utkání znamená, že před reprezentační pauzou, a zároveň letos, sehrají jen dnešní utkání proti Slavii a příští středu doma se Vsetínem.