Ani v televizním utkání proti Brnu nedokázali basketbalisté BK Olomoucko ukončit sérii porážek. Tři čtvrtiny zápasu 12. kola Kooperativy NBL statečně odolávali náporu favorizovaného soupeře, přesto ve středečním podvečeru padli v poměru72:94 a nezvládli tedy ani přímý přenos na ČT SPORT.

Stejně jako v řadě předešlých duelů nezachytili hráči Olomoucka začátek a rychle prohrávali 2:7. Pak ale přidali v obraně a byli odměněni ve 4. minutě, v níž Bezbradica otočil na 9:8, následovala trojka Váni a další koš Bezbradici a Hanáci rázem vedli 14:8. Brno ale prostřídalo a zvýšilo obrátky a opět překlopilo skóre na svoji stranu. Po deseti minutách Olomoucko prohrávalo 21:24.

Na začátku druhé periody ovšem výsledek opět hráči otočili ve svůj prospěch díky bodům Bezbradici. Brno v této pasáži nedokázalo plnit roli favorita a po trojce Váni v 17. minutě prohrávalo dokonce 31:35. Jihomoravský celek prostřídal několik hráčů v sestavě a to se mu vyplatilo. Po několika bodech v řadě získal zase mírný náskok, výrazně však neodskočil a domácí tak v poločase za stavu 42:44 drželi šanci na ukončení série porážek.

Druhý poločas otevřela brněnská série osmi bodů v řadě, po které hosté vedli dvouciferným rozdílem (42:52) a byli v náporu. Sestava Olomoucka ani za nepříznivého stavu nesložila zbraně a pomaličku manko likvidovala. Ve 28. minutě Hanáci snížili na 58:59, závěr periody jim ale příliš nevyšel. Dostali několik laciných košů, a přestože na ně dokázali i odpovědět, prohrávali 61:66.

Ani vstup do poslední periody Hanákům nevyšel. Po rychlých sedmi bodech prohrávali 61:73 a nedostatky v obraně nedokázali napravit ani v útoku. Několik rychlých ztrát je připravilo o možnost zahrát si dramatickou koncovku a hráči pak již pouze sledovali, jak hosté kontrolují závěrečné minuty. 

 

Predrag BENÁČEK – BK Olomoucko:

„Poločas byl z naší strany dobrý, hráči bojovností a nasazením drželi se soupeřem krok. Síly nám stačily na tři čtvrtiny, v té poslední už došly a to rozhodlo. Rotace je úzká, navíc se v předchozím zápase v Děčíně zranili Bezbradica a Váňa a proto šli do zápasu bez jediného tréninku. Také proto jsme nebyli tak úspěšní na doskoku, což byl také jeden z důvodů naší porážky.“

Lubomír RŮŽIČKA – Basket Brno:

„Soupeř je ve složité situaci, přesto se dlouho držel a docela nás potrápil. V prvním poločase nebyla naše obrana podle mých představ, nedali jsme některé snadné koše. Domácí se několikrát dostali ke snadnému zakončení po otevřených střelách. V kabině jsem musel týmu domluvit. Po přestávce to už bylo lepší, půjčili jsme si míč a v závěru jsme už měli velkou převahu.“