Pláž U Vrbiček na plumlovské přehradě byla v sobotu vyhrazena v pořadí již šestnáctému ročníku festivalu prostějovských rockových kapel ROCK MEMORY OF. Neuvěřitelné vedro lákalo spíše ke koupání, ale právě sobotní večer byl jako stvořený k tomu, aby si návštěvníci pláže mohli vychutnat jak svlažení ve vodě přehrady, tak i parádní rockovou muziku v podání legendárních kapel. Na pláži U Vrbiček bylo plno, a navíc jako vždy mysleli organizátoři také na charitu.

 

Jestliže jsme v úvodu zmínili, že se jedná o festival prostějovských kapel, musíme to trochu poopravit. Minulou sobotu celou akci svým vystoupením zahájila přerovská skupina Penzistor, která již několik let patří k hostům Rock Memory Of. „Penzistor si kromě svých vlastních fanoušků přivezl i svoji vlastní muziku,“ usmíval se Petr Zlámal, hlavní organizátor akce a ředitel umělecké agentury HIT trade.

Až do půlnoci se na pódiu vystřídaly další kapely, které už psaly jen prostějovskou historii rocku či bigbítu. Početným davům fanoušků zahrály skupiny ATD, KEKS, Quercus, Kontakt a Plus. „Všichni odehráli perfektně svůj part a host sobotního Rock Memory Of byl i Jiří Zonyga, vítěz X-FACTORU, který nešetřil pochvalou a superlativy na vystoupení všech kapel a sám byl nadšený, že se tyto akce dělají a propagují amatérskou muziku,“ pochvaloval si Petr Zlámal, který se svým týmem skvěle připravil v pořadí už 16. ročník akce. „Přípravy na tuhle akci jsou vždy náročné na organizaci, ve spolupráci s našimi obchodními partnery a náměstkem prostějovského primátora Jiřím Pospíšilem jsme to vše zvládli, za což jim patří moc velký dík,“ poznamenal Petr Zlámal.

Okolo tisíce návštěvníků letošního Rock Memory Of se skvěle bavilo až do půlnoci. Kromě skvělé muziky došlo ale také na charitu. „Už od prvního ročníku v roce 2008 podporujeme potřebné. Letos rozhodnutí padlo ve prospěch bratrů Dostálových, kteří trpí nejen vážnou a v současnosti doposud nevyléčitelnou vrozenou chorobou spinální svalové atrofie, jež je oba odsoudila k životu na invalidních vozíčcích a vysoké závislosti na pomoci jejich okolí, ale ještě i další nepřízní osudu. Letos jsme finančně podpořili také Dětský domov v Plumlově zastoupený panem Mgr. Kratochvílem,“ popsal Petr Zlámal, ředitel umělecké agentury HIT trade.