Oslabeni vstoupili do sobotního zápasu hráči 1.SK Prostějov. Nejednalo se však pouze o brankářskou jedničku Filipa Muchu, i když trojice z nich si nyní léčí šrámy. Řeč je o trenéru Pavlu Šustrovi.

Spolu se zbytkem mužstva podstoupil v pátek koronavirový test. A jak se záhy ukázalo, na ostrý zápas si kouč Prostějova ještě bude muset počkat. Trenérovi totiž test vyšel pozitivní. Jaká byla jeho reakce po oznámení výsledku? „Vzhledem k tomu, že jsem se necítil nijak špatně, tak jsme jen organizačně řešili zápas. Předzápasový trénink a zápas, aby se vše doladilo a byli jsme připravení,“ uvedl Pavel Šustr.

Tým tak do zápasu vedl Petar Aleksijevič. Úspěšně, tým vyhrál 3:0. „Víte, pojal jsem to tak, že hráči vědí, že za svůj výkon jsou zodpovědní oni. Řekl jsem jim tedy jedinou věc, že tím, že tam nejsem, se nic nemění na tom, jak chceme hrát a co chceme hrát. Že je to na nich,“ prozradil Šustr. Podařilo se.

Hodnotit utkání však nechtěl a vlastně ani příliš nemohl – živý přenos totiž hlásil technické problémy. „Co mám informace od trenérů, tak hlavní spokojenost byla s fyzickým výkonem, že jsme byli schopni celý zápas odpracovat, dále s přístupem, s vůlí vyhrát,“ vypočítal kladné stránky.

Na závěr se pak vrátil ještě k objevení koronavirové nákazy. Podle něj se nejedná o nic vážného. „Příznaky jsou u mě ztráta chuti a čichu. Jinak se cítím úplně normálně a v pohodě,“ svěřil se Večerníku. Nyní tak tráví čas v karanténě a bude muset počkat na další předzápasové testování.