Pozorní příznivci kopané jistě zaznamenali čerstvé odstoupení předsedy Komise rozhodčích FAČR Radka Příhody z funkce. Do ústraní se tak stáhl charakterní muž, který v době neomezené moci Romana Berbra odmítal spolupracovat s tímto černokněžníkem českého fotbalu a šel přímo proti němu.

Když pak po Berbrově zatčení v rámci započetí ozdravného procesu vzal nabídku šéfovat svazové komisi rozhodčích, šlo o slibný start snahy vyčistit prostředí zamořené korupcí i pokřivenými vztahy ve prospěch nezaujatého řízení zápasů, takzvané roviny.

Je potřeba říct, že Příhoda s různě (ne)velkou podporou svých kolegů a celého okolí nezahálel. Nebál se odstavit spoustu sudích s pošramocenou či kontroverzní pověstí, nastavil zdravé principy fungování a snažil se je co nejvíc prosazovat, byť to vzhledem k okolnostem bylo leckdy až moc komplikované.

Náhlá abdikace se pak stala nepříjemným šokem, zvlášť když ji předseda, jenž dobrovolně skončil, zdůvodnil mimo jiné extrémními tlaky na svou osobu včetně opakovaných výhrůžek. Z toho je evidentní, že uzdravit fotbal v ČR ještě bude běh na hodně dlouhou trať. Jestli se jej vůbec někdy podaří zdárně dokončit.