Formu prostějovských basketbalistů na začátku nového roku otestují hráči Snakes Ostrava v utkání 15. kola první ligy. Soupeře v tabulce dělí dva body, Ostrava ale stále ještě usiluje o postup do skupiny hrající od 7. po 12. místo, k posílení svých nadějí potřebuje bezpodmínečně zvítězit.

„My máme ještě větší motivaci než soupeř. Chceme do nového roku vstoupit úspěšně, navíc potřebujeme každý bod, který se bude započítávat i do nadstavbové části sezóny. Chceme uspět,“ tvrdí trenér prostějovských basketbalistů Michal Pešta, který se svým týmem soupeře přivítá v hale Sportcentra DDM v pátek 5. ledna od 19 hodin.

V prvním vzájemném střetnutí se radovali hráči Ostravy. Orli na palubovce Snakes odehráli dobrou první čtvrtinu, pak ale vypadli z role a v poločase prohrávali o třináct bodů. Šanci na obrat propásli po návratu z kabiny a nakonec odešli poraženi vysoko 71:99.

„Ten zápas nám nevyšel, je to ale za námi. Víme, co máme dělat, jde o to, abychom herní plán přenesli na palubovku. Musíme dodržovat stanovenou taktiku, pak můžeme uspět,“ míní trenér Pešta.