V jednom z prostějovských bytů došlo v pondělí 10. května k rodinnému incidentu. Podle všeho hodně nevychovaný mladík fyzicky napadl vlastní matku. Ta si jen od svého syna půjčila mobilní telefon. Mladík už jí ale zatelefonovat nenechal a fyzicky ji napadl, začal ji dokonce škrtit. Vyhrocenou situace museli zklidnit až strážníci.

„Použít násilí vůči své matce se nerozpakoval osmnáctiletý mladík. Důvodem celého incidentu byl mobilní telefon. Matka si půjčila synův mobil a chtěla si s něj zavolat. Reakce syna byla velice nečekaná. Ten ji uchopil pravou rukou za krk a začal ji škrtit. Doma se nacházela i sestra útočníka, která přispěchala matce na pomoc. Díky její pohotovosti agresor ve fyzickém napadení ihned přestal. Strážníci na místě vzniklou situaci mezi rodinnými příslušníky uklidnili,“ popsal incident z rodinných vztahů Petr Zapletal, tiskový mluvčí Městské policie Prostějov.

Po zásahu strážníků zkrotl i agresivní mladík. „Ke hrubému chování se útočník vůči své matce přivolané hlídce doznal. Také připustil, že udělal chybu. Ke zranění nebo škodě na majetku nedošlo a lékařské ošetření napadená žena nepožadovala. Svým chováním je mladík podezřelý z přestupku proti občanskému soužití. Své jednání bude vysvětlovat u správního orgánu,“ doplnil Zapletal.