Hned na dva účastníky nejvyšší polské soutěže narazili basketbalisté BK Redstone Olomoucko v průběhu přípravy. Na půdě GTK Gliwice prohráli 68:93 a následně podlehli 81:93 MKS Dąbrowa Górnicza.

„Polská liga má výbornou úroveň, proto je skvělé, že jsme mohli proti takovým soupeřům nastoupit. Především v prvním utkání bylo vidět, že se naše nově složená sestava potřebuje sehrát. Soupeř hrál v kompletní sestavě, byl lepší,“ poznamenal sportovní manažer Olomoucka Michal Pekárek.

S Gliwicemi ztratili hosté šanci na úspěch na konci poločasu, kdy nabrali ztrátu patnácti bodů. S Darbowou Górnicou se svěřenci trenéra Roberta Skibniewského předvedli v lepším světle a celkově prohráli o přijatelných dvanáct bodů. Opět ale inkasovali zbytečně velký počet snadných košů.

„Oba výsledky ukazují, že se musíme zlepšit především pod vlastním košem. Chce to čas. Máme hodně nových hráčů, ti si musí zvyknout. Ale celý tým pracuje s chutí, jsem přesvědčený, že herně půjdeme nahoru,“ míní Pekárek.

V dalším přípravném utkání se basketbalisté BK Redstone Olomoucko představí v domácím prostředí. V pondělí 23. srpna přivítají v Čajkaréně Královské sokoly z Hradce Králové. Střetnutí začíná v 18 hodin.