Revizoři MHD se mohou radovat. Několik desítek let vévodili tabulkám o nejméně populární povolání. To však už neplatí, už je to nějaký pátek, co je na celé čáře předběhli exekutoři. Jednu ženu z Prostějova návštěva exekutora rozrušila natolik, že se mu vrhla kolem krku. A začala ho škrtit….

Platební morálka je morálkou, která v poslední době upadá ze všech nejvíc. Lidé se přitom řídí zcela zvrácenou logikou: když své dluhy není schopen splácet nikdo (USA, Evropská unie, český stát, firmy i soused), proč bych to měl dělat zrovna já?

A tak si lidé zvykají na to, že dluhy se vracet nemusí. Co jim kdo může? Peníze prý nemají a se soudními rozhodnutími si pak můžete akorát tak podložit vázičku! Na některé z nich pak neplatí vůbec nic. Buď se neustále vykrucují, nebo se těm, kterým dluží, přímo vysmívají. Nelze se pak divit, že čím dál drsnější vymahačství jen kvete. Po službách svalnatých hochů vyzbrojených injekčními stříkačkami a jinými mučicími nástroji je v dnešní době na trhu práce dosti vysoká poptávka.

Jenže tudy cesta nevede. Každý z dlužníků si musí uvědomit, že třebaže jednoho exekutora vyhodí dveřmi, další dva k němu vlezou oknem. A ti už si nebudou brát servítky. Teprve pak člověk zjistí, že nikdy neměl tak málo, aby nemohl mít ještě míň.

Jedna věc však na exekutory skutečně platí. Je třeba si totiž uvědomit, že své velké peníze vydělávají na lidské blbosti. Rozumní lidé tak proti nim nejsou bezbranní. Rada je jednoduchá. Nehleďte na to, co mají ostatní, a kupujte si pouze to, na co vy sami máte peníze! A nechávejte si nějakou rezervu pro případ, že byste se museli potýkat s nějakým nečekaným průšvihem. Pak se všem exekutorům můžete jen smát…