Pouze v sedmi hráčích odehráli basketbalisté BCM Orli Prostějov utkání 8. kola první ligy na půdě Snakes Ostrava. Přes půl poločasu byli vyrovnaným soupeřem, od druhé poloviny třetí čtvrtiny na soupeře přestali stačit a prohráli 92:115, když nedokázali pokrýt hned sedm dvouciferných střelců domácích.

Na začátku utkání hosté několikrát získali alespoň minimální náskok a ve třetí minutě vedli 7:6. Pak ovšem basketbalisté ostravského výběru zasypali hostující koš přesnými střelami z dlouhé vzdálenosti a po sérii dvanácti bodů v řadě otočili na 18:7 ve svůj prospěch. Hráči Snakes chvílemi natáhli své vedení až na rozdíl patnáct bodů, v závěru čtvrtiny se ale hosté neuvěřitelně zvedli a snížili na 27:29.

Ze druhé čtvrtiny byla odehraná necelá minuta a Hanáci otočili výsledek ve svůj prospěch na 32:29 po trojce Erika Klepače. Ostrava se z nepříjemného úderu otřepala a držela se soupeřem krok. Několikrát vyrovnala, v jednom případě se dokonce dostala do vedení, přesto prohrávala až o sedm bodů a do poločasu pouze snížila na 49:53, když poslední koš poločasu zaznamenal veterán Stehlík.

Orlům se povedl i vstup do druhého poločasu. Byli pohyblivější než soupeř a dokázali se střelecky prosadit. Ve 23. minutě Erik Klepač zařídil svému týmu z trestného hodu dvouciferné vedení – 63:53. Od tohoto okamžiku se však začala projevovat širší rotace domácího výběru. Slezané svoji početní převahu využili a do poslední části utkání vstupovali za příznivého stavu 81:71.

Hned další útok zakončil trojkou Brůna a naznačil, že Snakes svého protivníka rozhodně šetřit nebude. Ostravané v poslední desetiminutovce přidali čtyřiatřicet bodů, stovku pokořili ve 35. minutě a s velkým přehledem došli pro šestou výhru v sezóně. 

HLAS TRENÉRA

Michal PEŠTA – BCM Orli Prostějov:

„Měli jsme špatný začátek, to je u nás téměř pravidlem. Dokázali jsme se přesto zvednout a ve zbytku prvního poločasu to bylo z naší strany docela dobré. Ještě začátek druhého poločasu byl v pořádku, postupně nás však Ostrava začala přehrávat. Dostali jsme hodně bodů do otevřené obrany. Kluci se ale snažili až do konce, přestože kvůli vyfaulování Jana Trávníčka dohrávali v šesti.“

KUPON

1. LIGA BASKETBALU MUŽŮ – 8. KOLO

Snakes Ostrava – BCM Orli Prostějov 115:92

(29:27, 49:53, 81:71)

Nejvíce bodů: Robenek 20, Stehlík 19, Snopek 18, Pavelek 14 – Šiška 26, E. Klepač 21, Nábělek 17, Michalčík 15, Trávníček 8, Schneider 3, Rytíř 2.

Trojky: 13:7, Fauly: 18:20. Trestné hody: 25/20 – 21/11. Doskoky: 49:31.