Sobota 28. ledna bude v Národním sportovním centru Prostějov vyhrazena tradičnímu bojovému sportu. V tento den od 11.00 hodin se v ringu postaveném na ploše moderní haly uskuteční turnaj Národní ligy boxu ČR 2022/2023.

Klání v rámci dlouhodobé soutěže pořádá boxerský oddíl BC DTJ Prostějov. „Půjde o turnaj probíhajícího ročníku Národní ligy boxu spadající pod Severomoravskou oblast. Na programu bude celá řada zápasů všech věkových kategorií od školní mládeže až po dospělé, kluci i holky,“ informoval šéf BC DTJ Petr Novotný.

Přesný počet duelů a soupeřící dvojice se upřesní až dopoledne před začátkem akce. „Podle přihlášených a na místě přítomných závodníků i závodnic budou rozlosována jednotlivá utkání v daných věkových a váhových kategoriích. Očekáváme několik hodin trvající program až do pozdního odpoledne,“ upřesnil Novotný.

Konkurence by se na Hanou měla sjet dostatečně kvalitní. „Podle dosavadních informací či přihlášek dorazí boxeři a boxerky hlavně ze severu Moravy, ale také z dalších klubů celé České republiky. Dokonce i z Polska, možná ze Slovenska,“ sdělil Novotný, jenž vyšle do boje rovněž některé domácí zástupce.

Nadcházející Národní liga boxu ČR proběhne pod záštitou primátora statutárního města Prostějov Františka Jury.

 

04 box letak