Účast na dalších dvou mezinárodních akcích v zahraničí zaznamenali během uplynulých týdnů členové a členky Our Hope Boxing Clubu Prostějov, který nedávno oslavil rok své úspěšné existence. Aby směle frčel dál k ještě lepším zítřkům. A na druhý prázdninový víkend už chystají velkou akci. Jakou?

Kadet OHBC Dorian Kropog (váhová kategorie do 48 kilogramů) se připravuje na mistrovství Evropy 2023 této věkové kategorie, které se uskuteční 19. až 31. července v Rumunsku. Součástí nabírání formy na kontinentální vrchol byl přitom start s reprezentací ČR na mezinárodním turnaji v srbském Urbasu. „Dorian tam boxoval skvěle, bohužel medaili si domů vinou administrativního rozhodnutí nepřivezl. Ve čtvrtfinále přitom porazil na body Chorvata a v semifinále měl nastoupit proti Maďarovi, ale celý český tým byl vedením federace IBA diskvalifikován kvůli nedávné účasti USA na Velké ceně Ústí nad Labem,“ prozradil hlavní trenér OHBC Prostějov Martin Klíč.

Jak je to možné? „Jde o to, že IBA má ruského šéfa a tím pádem nijak nepostihuje Rusko bez ohledu na jeho válečnou agresi. Což se nelíbí spoustě zemí včetně Američanů, kteří založili vlastní novou mezinárodní federaci boxu. Proto v důsledku i ta diskvalifikace Čechů, což nesmyslně postihuje mládežnické talenty, co za nic nemůžou,“ kroutí hlavou Klíč.

Kropog si dal s maďarským soupeřem alespoň sparing, načež se vrátil domů a ještě stihl odjezd s prostějovskou výpravou na turnaj v Německu. „Šlo o Greiffen Pokal v Rostocku, kde máme velmi přátelské vztahy a po loňsku jsme tam letos vyrazili už podruhé,“ informoval Klíč s následným komentářem jednotlivých výkonů.

Lenka Červinková (ženy, do 57 kg): „Nastoupila po delší zdravotní pauze a hned zdolala německou protivnici na body, bylo to cenné vítězství.“

Ester Dvorská (školní mládež, do 64 kg): „Onemocněla jí soupeřka, proto jsme narychlo domluvili aspoň přátelák proti o dva roky starší Polce, s níž předvedla velice dobrý výkon.“

Šimon Dvorský (kadeti, do 80 kg): „Vyrovnané utkání s domácím borcem těsně prohrál na body, druhý den absolvoval ještě kvalitní sparing se Slovákem. Zlepšuje se, jde výkonnostně nahoru.“

Štěpán Wezdenko (junioři, nad 91 kg): „Ve výborném zápase porazil po velké bitvě Němce na body, s ohledem na vysokou kvalitu střetnutí šlo o hodnotné vítězství.“

Blíží se domácí klání v Kelčicích

V plném proudu jsou přípravy na druhý ročník domácího turnaje Our Hope Boxing Clubu Prostějov, který tentokrát ponese název Hanácké beran 2023 a uskuteční se 8. + 9. července v Kelčicích.

„Bude to dvoudenní a dost rozsáhlá mezinárodní akce s účastí řady klubů z Německa, Rakouska, Polska, Maďarska, Ukrajiny, Slovenska a České republiky. Proběhne v areálu Motorestu u Toma pod záštitou starostky obce Vranovice-Kelčice Ireny Blažkové,“ informoval šéftrenér pořádajícího oddílu.

Sobotní zápasový program bude mít podobu Galavečera, další utkání přijdou v nedělním dopoledni. Měli by se představit všichni naši boxeři a boxerky, do ringu půjdu pro zpestření taky já. A protože Hanáckého berana organizujeme ve spolupráci s klubem Spider Olomouc, plánujeme větší počet vzájemných soubojů našich i jejich zástupců. Dobrou atmosféru tak mohou vytvořit fanoušci z Prostějovska i Olomouce,“ těší se Martin Klíč.