První červnový pátek patřilo Národní sportovní centrum Prostějov velkému galavečeru boxerů s názvem Great Fight Night 4. Honosná akce pořádaná promotérskou společností ze severu Moravy Great by 2J ve spolupráci s domácím klubem BC DTJ Prostějov přinesla více než pětihodinový maraton jedenácti zápasů, za nímž se Večerník s odstupem času ohlédl.

 

V hlavním utkání Petr Řezníček z oddílu Spider Olomouc jasně vybodoval zástupce BC DTJ Pavla Jána, přičemž domácí prostředí paradoxně měl spíše hostující Řezňa. „Já jsem vyhrál už před zápasem. Podívej, kolik mi tam fandí lidí,“ ukazoval bezprostředně po svém triumfu do hlediště na skoro padesátihlavý kotel fanoušků, kteří ho hnali za vítězstvím. „Pavlovi to vůbec nevyšlo, nic moc nepředvedl a zaslouženě prohrál,“ smutně naopak uznal Jánův trenér Petr Novotný.

 

 

Sám silou vůle přemohl při comebacku do ringu po mnoha letech brněnského kamaráda Miloše Kuběnu. A ještě předtím stihl sekundovat známému fotbalistovi Milanu Machálkovi během jeho boxerské premiéry, jež byla zásluhou dobrého výkonu proti Janu Šolcovi úspěšná. Třetí výhru spoluorganizátorského détéjéčka pak přidal skvěle připravený Pavel Zajíc, když drsným způsobem na body porazil Jana Bezouška z konkurenčního Our Hope Boxing Clubu Prostějov. „Honza nebyl dostatečně nachystaný kvůli předchozímu zranění. Říkal jsem mu, ať do tak těžké bitvy s kvalitním soupeřem za dané situace nechodí, ale on moc chtěl a neposlechl mě. V jednoznačném duelu ustál spoustu tvrdých úderů, což je fajn, ovšem příště se musí mnohem lépe připravit, aby náš klub reprezentoval lepším výkonem,“ okomentoval šéftrenér OHBC PV Martin Klíč. „Pavel zaboxoval výborně, měl suverénně navrch a zaslouží pochvalu,“ zhodnotil Novotný. Sám Zajíc, který na předchozích akcích Great Fight Night nejprve dvakrát podlehl a nyní přidal druhé vítězství za sebou, neskrýval oprávněnou spokojenost. „A příště chci odvetu s Peťou Řezníčkem, kterému chci vrátit prohru ze vzájemného utkání v jiné organizaci,“ nechal se Pavel slyšet hned po Bezouškově zničení, za což dostal ocenění zápas večera.

Úplně největší pozdvižení celého podniku GFN4 v hanáckém městě způsobila nečekaná porážka naspeedovaného Tomáše Bureše od náhradního polského soka Patryka Boruckého. Zatímco Bury se měl předpokládaným triumfem nasměrovat k následnému titulovému mači, Polák vzal náročný souboj až den před jeho konáním po nešťastném zranění parťáka Staniocha, s nímž spároval. A pak senzačně zvítězil, naopak Bureše limitoval zlomený prst na ruce z úvodního kola ostře sledovaného střetnutí. Nad kterým jako by se od začátku jeho plánování vznášelo nějaké prokletí...

Každopádně Great Fight Night v prostějovském NSC se nadmíru vydařil. „Myslím, že pro diváky to bylo super a všechno si parádně užili. Jsme velice rádi za spolupráci s Great by 2J a moc děkujeme všem partnerům za podporu, zvláště statutárnímu městu Prostějov a Olomouckému kraji. Bez jejich pomoci by to na tak vysoké úrovni rozhodně nešlo,“ zdůraznil Petr Novotný.

Příští galavečer boxu GFN5 by se podle hlasování příznivců na Facebooku měl uskutečnit v nedaleké Olomouci.