Posledním zápasovým testem před letošním turnajem Hanácké beran bylo pro OHBC Prostějov oblastní kolo Národní ligy boxu ČR 2022/2023 v Meziboří u Litvínova. Za hanácký oddíl se zúčastnili: Sára Dvorská a Ester Dvorská ve věkové kategorii školní mládež, Štěpán Wezdenko mezi juniory a Lenka Červinková v ženách.

Jako první nastoupila Sára Dvorská (žákyně ZŠ Ptení) proti zkušené ukrajinské soupeřce Albině Stephanets (SKP Ústí nad Labem). Pro Sáru to bylo druhé vystoupení v ringu, kdežto u Albiny již deváté. Dvorská mladší však svůj zkušenostní handicap nahrazuje bojovností, po celé utkání byla aktivnější, šla do soupeřky. Což ale tentokrát na vítězství nestačilo a prohrála na body.

Druhá šla mezi provazy Ester Dvorská (žákyně ŽŠ při Cyrilometodějském gymnáziu Prostějov) s Anežkou Mračkovou (Nové Strašecí). Byl to souboj dvou úřadujících mistryň republiky – Ester v kategorii do 64 kg, Anežka do 60 kg. V tomto bojovném střetnutí zaslouženě uspěla Dvorská starší 3:0 na body, neboť šla za cenným vítězstvím od prvního kola. Jen musí více myslet i na obranu, zbytečně schytala několik zásahů.

Jako další nastoupil do ringu Štěpán Wezdenko (student Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov), protivníkem mu byl Oleksandr Meschaninov (FBC Liberec). Zkušenější Štěpán měl utkání od samého začátku pod kontrolou a úvodní i druhé kolo bezpečně vyhrál díky přesnému zasahování Oleksandra tvrdými údery. Ve třetím dějství už Štěpánovi odcházela fyzička, proto vypadalo vyrovnaněji. Opravdu překvapivé tak bylo konečné vyhlášení vítězem Meschaninova 2:1 na body.

A poslední vyrazila do akce Lenka Červinková proti Báře Hájkové (FBC Liberec). Toto utkání bylo dohodnuto na poslední chvíli. Bára je postrachem severočeské oblasti, kde pro své výkony těžko hledá soupeřku. Nicméně Lenka je zkušená fighterka a de facto rivalku smetla. Během celého mače Hájkové několikrát hrozilo počítání, a tak vše nemohlo skončit jinak než jasnou výhrou Červinkové.

Hanáčtí závodníci tedy absolvovali náročnou cestu na sever Čech a svými výkony tam předvedli, že Prostějov je stále městem boxu.