Po delší době se v Prostějově uskutečnil velký boxerský turnaj. Jeho dějištěm se tentokrát stala hala Sportcentra – DDM PV v Olympijské ulici, kde hojně obsazenou akci zorganizoval oddíl BC DTJ Prostějov pod křídly nově vzniklé České federace boxu a s názvem Krajská ligová soutěž.

Na to, že šlo o klání teprve na podzim loňského roku založené ČFB, se do hanáckého města sjela nadmíru početná konkurence. „Nakonec jsme dali dohromady dvaačtyřicet dvojic soupeřů a soupeřek napříč věkovými i váhovými kategoriemi. Účastníci přitom dorazili nejen z Moravy, ale i z Čech, a navíc také ze Slovenska,“ pustil se do hodnocení šéf pořádajícího BC DTJ Petr Novotný.

„Důležité bylo vhodně sestavit jednotlivé dvojice tak, aby proti sobě šli boxeři či boxerky podobné výkonnosti se srovnatelnými zkušenostmi a tím pádem byly zápasy pokud možno vyrovnané, tím i zajímavé. Občas se to třeba trochu nepovedlo, ale ve většině případů ano. A celkově myslím, že turnaj měl dobrou úroveň,“ ohlížel se Novotný.

„K vidění byly i opravdu kvalitní souboje špičkových borců včetně mistrů republiky, stejně jako ne tak technicky vyspělé duely začátečníků, kteří s boxem teprve začínají. Každopádně byla Krajská ligová soutěž nové ČFB při své prostějovské premiéře divácky zajímavá a v součtu jako celek z mého pohledu rozhodně nezklamala,“ rekapituloval Novotný.

„Spokojení jsme určitě byli s halou Sportcentra – DDM jako s dějištěm, neboť je dostatečně prostorná a má i patřičné zázemí se vším všudy. Vedení České federace boxu nás coby klub chválilo za výborně zvládnutou organizaci, byť nějaké chybky se vždy najdou. My každopádně moc děkujeme všem, co se na pořádání turnaje podíleli, velké díky samozřejmě patří také našim partnerům v čele se statutárním městem Prostějov a Olomouckým krajem,“ zdůraznil předseda prostějovského DTJ.

Domácí oddíl reprezentovali například zkušený muž Pavel Zajíc, který zvítězil na body, nebo mladý Maxim Nedbal v kategorii školní mládeže, jenž naopak podlehl. „Dokonce si svůj první zápas v ringu zkusil můj teprve desetiletý syn. Po pravdě má na to ještě čas, ale hodně chtěl a šel do toho. Přežil ve zdraví, stejně jako všichni další aktéři akce, což je to hlavní,“ uzavřel Petr Novotný.

 

KRAJSKÁ LIGOVÁ SOUTĚŽ V BOXU ČFB 2024 (PROSTĚJOV) – VÝSLEDKY

Školní mládež

Do 29 kg: Nedbal (BC DTJ Prostějov) – Mrkáček (České Buděovice) 0:2 na body, Heume (Třeboň) – Pelikán (Trutnov) 0:2 na body. Do 30,5 kg: O. Novák (SK Prostějov) – Špiřík (Třeboň) 0:2 na body, Pelecháč (Karviná) – Pompa (Krnov) 2:0 na body. Do 36,5 kg: Mezej (Karviná) – J. Novák (SK Prostějov) 2:0 na body. Do 37 kg: Slepčík (Karviná) – Rocky (Karviná) 1:1 na body. Do 42 kg: Vavrek (Karviná) – Piekar (Karviná) 1:1 na body, Hýsek (BC DTJ Prostějov) – Mynář (BC DTJ Prostějov) 2:0 na body. Do 50 kg: Salnikov (Dukla Olomouc) – Velecký (Komárov) 2:0 vzdáním. Do 53 kg: Sláma (SK Prostějov) – Kromer (Komárov) 2:0 na body, Pospíšil (Dukla Olomouc) – Novotný (BC DTJ Prostějov) 1:1 na body, Kříž (BC DTJ Prostějov) – Jo. Ftáčník (Komárov) 0:2 na body, Já. Ftáčník (Komárov) – Grunza (Komárov) 1:1 na body.

Kadetky

Do 52 kg: Paličková (Krnov) – Coufalová (SK Prostějov) 2:0 na body, Pinkavová (Dukla Olomouc) – Havelková (Krnov) 2:0 na body.

Kadeti

Do 37 kg: Zamečník (Nové Mesto nad Váhom) – Kuchárik (Nové Mesto nad Váhom) 2:0 na body. Do 49 kg: Suchý (Krnov) – Olach (Trutnov) 2:0 na body. Do 50 kg: Rychter (Dukla Olomouc) – Róža (Nové Mesto nad Váhom) 1:1 na body. Do 58 kg: Gurecký (České Budějovice) – Pachannský (Karviná) 0:2 na body, Kroka (České Budějovice) – Tengler (Komárov) 0:2 vzdáním. Do 57 kg: Novák (Třeboň) – Kyselica (Trutnov) 0:2 na body. Do 66 kg: Houha (Třeboň) – Vorobiov (Krnov) 0:2 na body. Do 61 kg: Černoch (Třeboň) – Vokurka (Olomouc) 2:0 r.s.c. Do 63,5 kg: Červenka (Nové Mesto nad Váhom) – Martynus (Komárov) 2:0 na body. Do 68 kg: Tores (Dukla Olomouc) – Pastrňák (Ostrava) 2:0 vzdáním. Do 61 kg: Dimitriu (Krnov) – Chrastina (Ostrava) 1:1 na body. Do 73 kg: Crhonek (SK Prostějov) – Dynga (Nové Mesto nad Váhom) 0:2 na body. Do 75 kg: Gračík (Ružinov) – Šindelka (BC DTJ Prostějov) 2:0 na body. Do 80 kg: Novák (SK Prostějov) – Ďuríček (Nové Mesto nad Váhom) 2:0 na body. Do 70 kg: Macúch (Nové Mesto nad Váhom) – Shakiuzyanov (Trutnov) 0:2 vzdáním. Do 61 kg: Šolc (BC DTJ Prostějov) – Czafik (Ružinov) 0:2 na body.

Juniorky

Do 64 kg: Hovorková (Trutnov) – Fidverová (BC DTJ Prostějov) 2:0 na body, Ivanovová (Krnov) – Bretschnajderová (Ružinov) 2:0 na body.

Junioři

Do 82 kg: Gola (Ostrava) – Klč (Nové Mesto nad Váhom) 2:0 vzdáním. Do 78 kg: Hrabina (Nové Mesto nad Váhom) – Hecl (Ružinov) 0:2 na body, Berki (Ružinov) – Španil (BC DTJ Prostějov) 0:2 na body.

Muži

Do 86 kg: Zajíc (BC DTJ Prostějov) – Biolley (České Budějovice) 2:0 na body. Do 64 kg: Nagi (Ostrava) – Horák (SK Prostějov) 2:0 na body. Do 84 kg: Žítek (SK Prostějov) – Černín (SA Olomouc) 0:2 na body. Do 83 kg: Jelen (Krnov) – Nezval (BC DTJ Prostějov) 2:0 r.s.c.

Rozhodčí: Langer, Duraj, Žák, Buchar. Lékař: Dolanský. Časoměřič: Šemnický. Zapisovatelka: Šemnická. Hlasatel: Kreml.