Turnajově rušný začátek nového kalendářního roku prožil Our Hope Boxing Club Prostějov. Nový progresivní oddíl, jenž letos na jaře oslaví druhé narozeniny své úspěšné existence, absolvoval během ledna několik různých akcí.

 

Nejprve to bylo už 6. kolo Národní ligy boxu ČR 2023/24 pro Jihomoravskou oblast v Mikulově. Výbornou zápasovou premiéru tam podstoupil Mikuláš Dvorský (přípravka, váhová kategorie do 45 kilogramů). „Proti Horákovi ze Spideru Olomouc boxoval moc hezky a na to, že jde o hodně mladého nováčka, tak i s přehledem. Sudí rozhodli o výsledkové remíze,“ přiblížil šéftrenér OHBC PV Martin Klíč.

Ke svému třetímu střetnutí v životě nastoupila v Mikulově Ema Bartošová (kadetky, do 54 kg). „Podala skvělý výkon, nad Staňkovou z Ostravy měla jasně navrch a porazila ji r.s.c. ve třetím kole. Pro Emu šlo o první vítězství v ringu a tím pádem velkou radost,“ pousmál se Klíč.

Třetím z jeho svěřenců ve vinařské oblasti byl zkušený Dorian Kropog (kadeti, do 52 kg). „Absolvoval špičkový souboj s nejlepším Slovákem této věkové i váhové kategorie Harasníkem. Nejen podle našeho názoru byl Dorian jednoznačně lepší díky perfektnímu dodržování taktiky a kvalitnímu výkonu, bohužel rozhodčí to viděli jinak a nechali ho nezaslouženě prohrát na body,“ litoval kouč.

Ester Dvorská (školní mládež, do 64 kg) vycestovala se svým otcem a trenérem Oldřichem Dvorským na turnaj Národní ligy boxu ČR 2023/24 až do dalekého Duchcova. „Šlo o klání Severočeské oblasti, které jsme pro Ester vybrali, aby měla dobré utkání proti solidní soupeřce. Tou byla domácí Farkašová, nad níž naše reprezentační naděje zvítězila přesvědčivě na body,“ hodnotil Klíč.

Nejmladší talenty prostějovského Our Hope Boxing Clubu pak vyrazily do Brna, kde proběhlo úvodní kolo nové soutěže pro začínající rohovnické benjamínky, a sice Boxing Challenge ČBA Jihomoravské oblasti. „Z naší Baby Boxing školičky poprvé šli do zápasů Roman Znaiduk, Matvei Ukrainets a Hynek Ťuík. Nastoupili i někteří trochu zkušenější, jmenovitě Sára Dvorská, Ema Bartošová, Kateřina Štvrtecká, Daria Ukrainets a Polina Znaiduk. Pro děti to byl super turnaj v novém projektu České boxerské asociace,“ chválil Martin Klíč.

Nabitý program OHBC PV pokračuje také v únoru, jeho vrcholem bude start Doriana Kropoga, Šimona Dvorského, Ester Dvorské i Sáry Dvorské na mezinárodním turnaji v Ukrajině kousek za slovenskými hranicemi.