Our Hope Boxing Club Prostějov zařadil do svého závodního programu jednu mimořádnou akci. Byl to velký mezinárodní turnaj v ukrajinském městě Jablunicya, na který odcestovala čtyřčlenná parta hanáckých rohovnic a rohovníků doplněná o dvojici koučů.

 

„Na tohle klání ve válkou zmítané zemi nás pozval můj tamní kamarád, s nímž jsme se hodně spřátelili během loňského mistrovství Evropy. Turnaj se konal na Zakarpatské Ukrajině v lyžařském areálu se super hotelem, kde o nás bylo výborně postaráno. Zúčastnili jsme se jako jediná zahraniční skupina,“ prozradil Večerníku šéftrenér OHBC Martin Klíč.

„Do Ukrajiny jsme jeli se dvěma hlavními cíli: za kvalitními zápasy pro členy našeho oddílu a také symbolicky podpořit národ, který tvrdě bojuje za svou nezávislost,“ zdůraznil Klíč. Společně s kolegou, druhým koučem Oldřichem Dvorským mohli být s počínáním kvarteta svých svěřenkyň a svěřenců o posledním únorovém víkendu nadmíru spokojení.

Sára Dvorská (přípravka, váhová kategorie do 48 kilogramů) porazila na body Fedorek a remizovala s Gakawou. Ester Dvorská (školní mládež, do 63 kg) zdolala na body Brynuk a remizovala se Shmilyakovou. Šimon Dvorský (kadet, do 80 kg) podlehl v krásné bitvě na body Chebanovi (ukrajinský mistr, bronzový z ME) a porazil k.o. Babycheva. Dorian Kropog (kadet, do 52 kg) těsně prohrál na body se Shvaikem a remizoval s Ruslim.

„Každá z našich nadějí měla dvě výborná utkání na vysoké úrovni, čemuž většinou odpovídaly i velice dobré výkony. Například Doriana ocenili jako mimořádně technického boxera, ačkoliv nedosáhl na žádné vítězství. Navíc jsme se potkali s bývalým členem našeho klubu Vitalijem Savchenkem, šlo o moc příjemné a radostné setkání,“ zmínil Klíč.

Ještě před sportovní misí za východními hranicemi startoval boxerský tým OHBC PV na turnaji 7. kola Národní ligy boxu ČR 2023/24 v Kroměříži. Sára Dvorská (přípravka) tam podlehla na body Tkáčové (Kroměříž), Mikuláš Dvorský (přípravka) remizoval s Hýskem (Kroměříž), Ester Dvorská (školní mládež) porazila na body Uhrovou (Kroměříž), Polina Znaiduk (školní mládež) vyřídila r.s.c. Konečnou (Kroměříž), Dariia Ukrainets (kadetka) zdolala na body Zastávkovou (Praha) a Jiří Pavlica (kadet) prohrál na body se Střítezským (Zlín).

„Získali jsme dalších třináct bodů do celkového hodnocení NLB a v průběžném pořadí tohoto ročníku celostátní soutěže se posunuli už na čtvrté místo,“ konstatoval šéf úspěšného Our Hope Boxing Clubu. „Dalšími akcemi bude pro Ester Dvorskou mezinárodní Ladies Cup žen v lotyšské Rize a pro dvojici Dorian Kropog a Šimon Dvorský mistrovství republiky kadetů v Bruntálu,“ doplnil Martin Klíč.