Kola cyklistických závodů se v aktuálních týdnech točí doslova zběsilým tempem, jedno klání okamžitě následuje další. A cyklisté TUFO PARDUS Prostějov jsou tak logicky v plné permanenci. Pojďme se krátce podívat, co mají poslední dobou za sebou.

Mladá sestava jezdkyň hanácké stáje absolvovala tradiční a velmi náročný silniční závod Tour de Feminin 2023. Během čtyř kopcovitých etap na českém území se sice holky v tvrdé mezinárodní konkurenci výrazněji neprosadily, ale posbíraly přitom kromě najetých těžkých kilometrů i cenné zkušenosti.

Momentálně nejlepší prostějovská cyklistka Patricie Müllerová pak ukázala své schopnosti triumfem na „Bělkovicko-Lašťanském kritériu“, kde ovládla společnou kategorii žen a juniorek. Tamtéž obsadil páté místo mezi staršími žáky její mladší týmový parťák Alexandr Kaniščev, který následně získal bronz z „Brněnského dráhového poháru“.

Mužská a chlapecká část sestavy TUFO PARDUS měla absolvovat silniční Brilon Cup ve Starém Jičíně. Ten byl ovšem zrušen, načež Hanáci jako dílčí náhradu zvolili tréninkový návrat domů na vlastních kolech. Nakonec tak šlo o vydařený den přípravy místo klání, jež se nečekaně nekonalo.

Aktivní stále jsou také prostějovští bikrosaři, kteří se tentokrát vydali na Český pohár BMX do Brna. Veterán (a současně kouč) Martin Žerava skončil ve své kategorii čtvrtý, Štěpán Janeček (B10) vybojoval stříbro a Vojtěch Cetkovský (B9) dojel jednadvacátý.

FOTO/26/marek: 26_cyklistika_clanek_novinky2_son

Alexandr Kaniščev (vlevo) získal bronz na „Brněnském dráhovém poháru“. Foto: Facebook

FOTO/26/marek: 26_cyklistika_clanek_novinky3_son

Trofeje z Brna přivezli i bikrosaři Štěpán Janeček (vlevo) a Martin Žerava. Foto: Facebook