Vynikající výkonnost stále udržuje mladá cyklistická naděje TUFO PARDUS Prostějov Patricie Müllerová. Z posledních dvou závodů silničního Brilon Cupu – Českého poháru mládeže 2023 brala mezi juniorkami stříbro v Hrabyni u Ostravy a zlato ve Vysokém Mýtu, čímž vyhrála konečné pořadí dané věkové kategorie. A zároveň se nominovala do reprezentace ČR pro letošní mistrovství Evropy na silnici, které se konalo od 20. do 24. září v nizozemském Grenthe!

Při Brilon Cupu Vysoké Mýto se dařilo také Alexandru Kaniščevovi (bronzový ve starších žácích) a Vojtěchu Soukupovi (šestý v juniorech). Prostějovští muži absolvovali závod silničního Škoda Cupu – Českého poháru Elite 2023 v Hrabyni u Ostravy, kde se v mezinárodní konkurenci prosadil Ondřej Pokorný na osmou pozici v kategorii U23. Právě Pokorný byl pak z TUFO PARDUS nejlepší i na etapovém klání Okolo Jižních Čech, v součásti Světového poháru dojel celkově 45.

Po letních prázdninách se vrátili do závodního kolotoče rovněž bikrosaři hanáckého klubu. Sedmé a osmé kolo Českého poháru BMX 2023 se konalo v Třinci, zaskvěl se tam Štěpán Janeček. V kategorii B10 totiž po sobotním šestém postu dokázal o den později zvítězit! Vojtěch Cetkovský (B8) coby pohárový nováček těsně nepostoupil do finále a skončil sedmnáctý, talentovaná Štěpánka Fremlová (B13–14) statečně zápolící se staršími chlapci obsadila v jejich tvrdé konkurenci 12. a 17. místo.

Pro místní fanoušky cyklistiky tu pak máme ještě jednu výbornou zprávu: o uplynulém víkendu se na velodromu Prostějov uskutečnilo dráhové mistrovství republiky 2023. V sobotu se představily všechny mládežnické kategorie v bojích o medaile v madisonu, přičemž ve stejné disciplíně zápolily i ženy stejně jako ve scratchi, stíhacím závodě družstev i jednotlivkyň. Muži měli podobný program, pouze madison nahradil bodovací závod.

Domácí vrchol letní sezóny na byciklech zmonitorujeme do příštího čísla!.