Pořádná prověrka ambicí dvou hanáckých celků přijde na řadu tuto neděli 15. října na zimním stadionu v Prostějově, kde hokejisté SK 1913 přivítají soupeře z Hokejového klubu Kroměříž. Domácí se před startem ročníku netají ambicí hrát nahoře i případným postupem do druhé ligy. To stejné ale vyhlásil i jejich sok a nejbližší konkurent, co se týče vzdálenosti.

Kdo se v rámci prvního vzájemného střetu ujme vítězství, bude jasné o víkendu, kdy je na programu 7. kolo Krajské ligy Jižní Moravy a Zlína.

Ambice jsou jedna věc, ale oba celky je dokázaly na začátku nového ročníku potvrzovat i výsledkově. Zatím tak patří k tomu nejlepšímu, co krajská liga mužů nabízí. V sedmém kole soutěže se samozřejmě ještě o postupujícím rozhodovat nebude, ale určitá psychická výhoda do dalších bojů by na jedné či druhé straně vzniknout mohla. „Počítáme s tím, že nás čeká opravdu silná prověrka. Kroměříž vyhlásila jasný cíl, kterým je postup, a podle toho i připravila kádr na letošní sezónu. I my se ale můžeme opřít o velkou kvalitu a bude to tak hodně zajímavý souboj, jenž by mohl mít velmi dobrou úroveň,“ tuší kouč Prostějova Michal Janeček.

Tím, že to k sobě oba celky nemají daleko, se dá očekávat, že by mohli dorazit i hostující příznivci, což by atmosféře střetnutí dodalo další náboj. „Myslím si, že i díky tomu, jak se klub letos prezentuje a má ambice, tak si i fanoušci najdou cestu. Proto budeme moc rádi, když i naši přijdou v hojném počtu a tomuto snad dobrému zápasu udělají skvělou kulisu. My jej rozhodně chceme zvládnout vítězně,“ dodal Janeček. 

 

41 sk1913 pozv