Na architektonicky velmi zajímavém velodromu v Berlíně se uskutečnil již 111. ročník Six days, tedy tradičního mezinárodního závodu dvojic v dráhové cyklistice. Podobně jako u jiných podobných akcí se ze šesti dnů smrskla do pouhých dvou, nicméně i tak pořadatelé zorganizovali skvělou show. A atmosféru diváky zaplněné haly mohli zažívat hned čtyři zástupci týmu TUFO PARDUS Prostějov.

Klání formátu six days se přitom podřizují zcela bezpodmínečně výběru pořadatelů. Letos do Berlína dostali pozvánku pro závod kategorie U23 Petr Vávra a Ondřej Pokorný, v nejprestižnější kategorii Elite se pak představili Wojciech Pszczolarski a Matyáš Koblížek, který si tak odbyl svou profesionální premiéru.

Mezi mládežníky do třiadvaceti let se prostějovská dvojice umístila na solidní sedmé pozici, když se z vítězství radovalo domácí německé duo Paul-Jonas Adamczak a Nicolas Zippan. „Pro Ondru Pokorného to byl první start v podobném závodě, což bylo trochu znát. Petr Vávra je o dost zkušenější, a tak byl tahounem naší mladé dvojice. Sedmé místo reálně odráželo předvedený výkon, ale zároveň se dá považovat za dobrý výsledek,“ zhodnotil sportovní ředitel TUFO PARDUS Michal Mráček.

V konkurenci profesionálů, jejichž soutěžní program se každý den protahoval až do nočních hodin, bojovali Matyáš Koblížek v páru s Adamem Křenkem (Favorit Brno) a Wojciech Pszczolarski s kolegou z polské reprezentace Adrianem Banaszekem. V celkové klasifikaci byl se svým parťákem o něco úspěšnější Pszczolarski, který obsadil pátou příčku. Koblížek s Křenkem, pro něhož se také jednalo o premiéru, skončili sedmí. Triumfovali Nizozemci jedoucí v duhových dresech úřadujících mistrů světa Yoeri Havik, Jan Will Van Schip následovaní domácími hvězdami Rogerem Klugem a Theo Reinhardtem, kteří na sobě měli pro změnu dresy úřadujících evropských šampionů.

„Samozřejmě mě moc těší, že naši borci mohli být součástí takto významné akce. Závody profesionálů mají mnohá specifika, ale prostějovští kluci ukázali, že madison umí. Také se nám podařilo zajistit několik vstupenek a vyslali jsme do Berlína jeden minibus s klubovými mládežníky, aby si z hlediště mohli užít tenhle svátek dráhové cyklistiky,“ připojil Mráček.