Do slunné Itálie už řadu posledních let tradičně vyrážejí cyklisté TUFO PARDUS Prostějov na zahraniční soustředění. Každoročně vždy první v cizině a termínově spadající do konce zimy, respektive začátku jara. Letošní sezóna není žádnou výjimkou.

Proto má desítka mužů hanáckého týmu již za sebou úvodní tréninkový kemp v malebném Toskánsku, kde během druhé poloviny února pobývali Wojciech Pszczolarski, Jan Voneš, Petr Vávra, Martin Chren, Matyáš Koblížek, Radovan Štec, Ondřej Pokorný, Vojtěch Soukup, Martin Rafaj a Franciszek Kocur.

„Kluci jako obvykle najížděli potřebné tréninkové kilometry na silnici za většinou nádherného počasí v krásném prostředí a ideálních podmínkách k přípravě,“ stručně Večerníku prozradil sportovní ředitel TUFO PARDUS PV Michal Mráček.

Prostějovští cyklisté se následně do Toskánska vrátili od soboty 2. března v rámci druhého přípravného bloku. A tentokrát jsou na místě nejen členové mužského kádru, ale také už i kluboví mládežníci. „Přímo z Itálie se pak naši borci přesunou do slovinského Izole, kde je v neděli 17. března čeká první letošní silniční závod Grand Prix Slovenia Istra 2024,“ připojil Mráček důležitou informaci.