Na první pohled by to do něj nikdo neřekl. Ovšem i obézní Josef Přikryl má svůj oblíbený sport. Tím se pro něj stal útěk před policisty. Na konci února se tak opět dostal do hledáčku policejních pátračů. Kužely světla policejních baterek se opět zaměřily na jeden z dávných STÍNŮ MINULOSTI.

Čtyřiatřicetiletý Josef Přikryl si před lety udělal živnost z prodeje marihuany. Policisté jej načapali s pytlem, v němž převážel „trávu“ v hodnotě přibližně čtvrt milionu korun. Velmi dobře se znal i s výrobcem pervitinu Alešem Surým. Kromě toho pravidelně ujížděl i utíkal před policisty. Důvod spočíval v tom, že za volant sedal, přestože již dávno přišel o řidičský průkaz. Při jedné divoké honičce ujížděl z Prostějova do Myslejovic, kde odstavil auto a prchal do vojenského lesa. Jindy jej zase policisté naháněli u Olšan.

Před osmi lety se pokusil prchnout z prostějovského soudu.  Učinil tak krátce poté, co soudkyně rozhodla o tom, že půjde do vazby. Brzy se však zadýchal a už na schodišti jej zastavil příslušník justiční stráže. Celá akce se Přikrylovi vůbec nevyplatila. Za necelých třicet sekund útěku vyfasoval ke svému ročnímu trestu dalších osm měsíců.

Již v polovině února se Josef Přikryl opět objevil v databázi hledaných osob. „Na hledaného vyhlásila prostějovská policie celostátní pátrání dne 16. února. Jeho zdánlivé stáří je v rozmezí od 35 do 40 let. Měří okolo 185 centimetrů, má obézní postavu, hnědozelené oči a hnědočerné vousy,“ uvedla Policie ČR na svých internetových stránkách.

Aktuálně už Přikryl mezi hledanými nefiguruje. Ohledně důvodu a výsledku pátrání jsme se obrátili na policejního tiskového mluvčího. „Ke konkrétním osobám se zásadně nevyjadřujeme,“ reagoval na naše dotazy František Kořínek.