Konec roku je pro řadu sportovních týmů nejen příležitostí k odpočinku, ale také ke zhodnocení první poloviny sezóny. Tu mají za sebou také florbalisté FBC Playmakers Prostějov. Pro sezónu 2023/2024 přihlásili hned osm týmů, jež letos obsadily zatím všechny části tabulek.

Letos po třinácti letech klub přihlásil hned tři týmy mužů. „A“ tým se vrátil do Regionální ligy mužů. Návrat se ale zatím příliš nedaří, tým má dosud pouze 9 bodů, bude hrát o záchranu. Béčko je na tom lépe. Mladé mužstvo s věkovým průměrem 22 let se drží v polovině tabulky a dělá svou technickou hrou příznivcům spíše radost. To se naopak nedá říct o „C“ týmu. Až na posledním turnaji před Vánoci bodoval, když zuby nehty udržel remízu. Mužstvo je ale nadále poslední.

Stále více prostoru ale dostává u Playmakerů mládež. Nejstarší jsou dorostenci působící v Olomoucké lize dorostu. Tým drží polovinu tabulky a i přes svou nepočetnost ukazuje velký potenciál a schopnosti. Vánoce si zlepšil remízou se druhými Hranicemi. Starší žáci si počínají obdobně, svátky přečkají na pátém místě, tedy opět uprostřed tabulky. Tým sází hlavně na rychlost a dravost, často úspěšně. Totéž ale platí o mladších žácích, kteří zažívají skvělou sezónu. Zatímco loni se jim příliš nedařilo, letos patří k nejlepším týmům v kraji. Naopak elévové zažívají spíše útlum a než úspěchy sbírají hlavně zkušenosti.

52 playmakers florbal mladez

Těch mají naopak spoustu veteráni. Tým se ze zkušených harcovníků poskládal před rokem a půl. Letos to dotáhl až do republikového finále. A i nyní by jim cesta na konec republiky mohla hrozit.

„Největší překvapení asi představuje „B“ tým mužů a mladší žáci. Rezerva mužů patří k nejmladším týmům, vůbec to ale není znát. A dvacátníci se prezentují spíše jako mazáci. Mladší žáci pak zažívají velký boom, kdy svou velkou snahou a energií poráží i zkušenější a lepší týmy. Hlavní je, aby nás nadále florbal hlavně bavil. Výsledky a úspěchy jsou takovou příjemnou třešničkou na dortu. Poděkovat musím i všem sponzorům, bez kterých bychom jen těžko na tyto úspěchy dosáhli,“ prozradil sekretář klubu Michal Sobecký.