Ve 2. kole prostějovského antukového challengeru UniCrecit Czech Open se českým zástupcům dařilo. Do čtvrtfinále postoupili všichni tři zástupci domácího tenisu Vít Kopřiva, Martin Krumich i Dalibor Svrčina.

První sada zápasu Kopřivy s předloňským vítězem Pablo Andujarem se stala snadnou kořistí českého tenisty, zkušený Španěl pak ale dokázal odpovědět a vedl 4:0 a 5:1. Kopřiva se však nevzdal, dokázal srovnat krok a ve zkrácené hře vybojoval postup mezi nejlepší osmičku. „Za stavu 1:5 jsem neměl co ztratit a pokusil se hlavně získat rytmus do blížící se třetí sady. Několik povedených výměn mě dostalo zpátky a když se nabídnula šance set otočit, chytl jsem se jí,“ přiblížil rozhodující obrat utkání Kopřiva, který svým úderům dával potřebnou razanci a španělského soupeře přinutil k chybám. „Hlavně konec byl hodně vyrovnaný. Pomohly mi Andujarovy dvojchyby,“ poznamenal Kopřiva.

Prostějovský tenista získal skalp čtvrtého nasazeného hráče UniCredit Czech Open, což si patřičně považoval. „Každé vítězství nad hráčem z první světové stovky má velkou cenu, i když stálo hodně sil,“ radoval se Kopřiva.

Dalibor Svrčina utkání s Jevgenijem Donským začal parádně a vedl 3:0, pak se ale zasekl a sadu vyhrál díky brejku v poslední třinácté hře. Vyrovnaná partie, v niž se prostějovskému hráči nedařilo, dospěla nakonec až do zkrácené hry rozhodující sady, v níž se přece jen radoval český zástupce. „Nebylo to dobré, vítězství jsem si za předvedenou hru ani nezasloužil. Na úrovni byla jen bojovnost, ta mě dostala do dalšího kola,“ oddechl si Svrčina. „Po překvapivém postupu z prvního kola jsem byl tentokrát favoritem, možná i proto jsem se necítil dobře. Až v poslední sadě jsem se dokázal alespoň částečně uklidnit a soustředil myšlenky výhradně na dění na kurtu,“ hodnotil kriticky své vystoupení vítěz.

 

Pavouk Turnaje

Pavouk Dvouhry

Pavouk Čtyřhry

Program dne