Fotoobraz opravdu dokáže skvělým způsobem oživit stěny vašeho domova. Nejde přitom pouze o vzpomínku, ale také o kvalitní snímek, který vám bude doma dělat radost dlouhá léta. Jak vybrat tu nejvhodnější fotku a na jakém materiálu jí to u vás doma bude nejvíc slušet?

Na každé dovolené pořídíme stovky, ne-li tisíce fotek. Nepochybně se mezi nimi najdou i takové, které si zaslouží místo v albu, nebo dokonce na stěně. Těch ale není neomezený počet a galerii si z domova udělat nechcete. Jak se rozhodnout a vybrat tu pravou?

Nejdřív si vytřiďte možné adepty, abyste se nemuseli probírat nepřehlednými stovkami snímků a neustále se vracet. V prvé řadě je důležité mít fotku spojenou s pozitivním zážitkem. Vyrazili jste si třeba se svými blízkými společně na výlet? Podařilo se vám zachytit okamžik, na který jste čekali hodiny? Nebo vám to na té fotce prostě a jednoduše velmi sluší?

Významným faktorem pořízení fotoobrazu je jeho dlouhodobost. Album zavřete, ale fotka vám přijde na oči pokaždé, když vejdete do místnosti. A to bude dost často. Proto vybírejte takovou fotku, na kterou vás pohled jen tak neomrzí. Při výběru nemusíte spěchat. Klidně si vyberte adepty a podívejte se na ně za den či dva, třeba už tehdy poznáte, která fotka vás zkrátka baví a která ne.

K rozhodování přizvěte i ostatní členy rodiny. Nebudete jediní, kdo se na fotku bude dívat, tak vyberte takovou, která potěší vás všechny. Navíc si společně užijete volný čas, zavzpomínáte na hezké chvíle, naplánujete další a možná třeba přijdete na takovou, která v původním výběru vůbec nebyla.

Čím větší formát plánujete pořídit, tím větší rozlišení musí snímek mít, aby nebyl zrnitý či jinak nekvalitní. Pokud fotky nijak výrazně neupravujete, zkuste zauvažovat nad lehkou úpravou. Stačí pár kroků a fotku můžete pozvednout hned o několik tříd výš.

Na čem snímek vystavit? Malířské plátno je nestárnoucí klasika s textilním povrchem, kterou ručně napínáme na dřevěný rám. Jste příznivci minimalistických řešení? Potom se vám do interiéru bude perfektně hodit alu-dibond neboli hliníková deska! UV laminace zajistí stálost barev na dlouhé roky. Vyniká váš snímek živými a jasnými barvami? Dopřejte mu akrylátové sklo! Díky vysokému lesku rozzáří každý prostor. Raději byste fotku v rámu? Kvalitní hliníkové rámy jsou jednoznačně tou pravou volbou. Pro luxusní dojem můžete fotku doplnit ještě paspartou.