Uvolnění na obzoru? Je tomu tak. A tentokrát neslaví ani tak profesionální sportovní kluby jako ty amatérské. Důvod? Zatím vše směřuje k tomu, aby se ministerský PES posunul do třetího stupně. Tedy přesně do tabulkového středu. Co to znamená? Že sportovci budou mít opět více možností, jak sportovat a trénovat. Hlavně trénovat, venku už se místy teploty pohybují pod bodem mrazu, je tak nejvyšší čas, aby se nejen halové sporty znovu přestěhovaly pod střechu. S omezeními se už nějak kluby snad vypořádají.

Co je ale ještě důležitější, amatérské sportovní soutěže mohou ve třetím stupni hlásí návrat. Právě s nimi už totiž třetí stupeň počítá, což znamená, že pokud se tento nebo příští týden rozvolní opatření, první zápasy by se mohly stihnout ještě v letošním kalendářním roce. Kdo by to byl čekal před nějakým měsícem, kdy denní přírůstky činily i 15 tisíc nakažených?

Je tu však jedno „ale“. Nejistota (nejen) ve sportovním prostředí nemizí. Vždy se totiž, z týdne na týden může situace znovu obrátit k horšímu. Někde už se dokonce objevují zkazky o třetí vlně. Je tak možné, že přes veškerou snahu se ani letošní ročník ve valné většině soutěží nedohraje. Přesto je už aspoň matně vidět světýlko na konci tunelu.