Týdenní regeneraci po podzimní části mají fotbalisté Prostějova za sebou a nyní se už opět společně připravují, čekají je ještě další dva týdny přípravy. Druhý i třetí týden navíc zpestří přátelské utkání. První je čeká tento pátek, druhý duel by měl být na konci příštího týdne. Do toho mužstvo pravidelně pod koučem Zavadilem trénuje a snaží se pilovat i věci, na které během sezóny není příliš času.

„Od pondělí jsme se zapojili do takového třítýdenního ‚mezibloku‘, do osmého prosince budeme trénovat společně. Jsem rád, že jsme to dokázali oživit i přátelskými zápasy, kdy nás čeká rezerva Sigmy a potom ještě rezerva Zlína, takže kromě tréninků, které se snažíme i trochu zpestřit, protože do začátku zimní přípravy je stále ještě daleko. Potom nás čeká měsíc volna, kde budou mít hráči individuální plány. A od začátku ledna se už budeme chystat společně, začne nám dril,“ popsal ty nejbližší plány kouč Pavel Zavadil.

Na otázku, co říká na dlouhou zimní přestávku, uvedl následující. „Pauza je obrovsky dlouhá a začíná se až začátkem března. Ale nemůžeme si dát takové volno. Proto jsme to rozdělili takto na bloky. Kromě toho, že do toho zapojujeme i třeba další sporty, tak pořád musíme makat, protože bodů máme málo. Jsme na poslední příčce, takže určitě to ani teď nebude jen o nějaké zábavě a udržování se v kondici. Sami jsme si to pokazili, tak si to teď trochu vyžereme. Už se ale snažím dívat dopředu. Tento blok využijeme, jak to jen půjde, a budeme pilovat i věci, na které během sezóny není úplně mnoho času,“ doplnil.

Stejně jako předseda klubu, tak i kouč už myslí na to, že během zimní přestávky bude poměrně živo. „Příchody i odchody určitě budou, protože když jsme na tom takhle, tak to nemůžeme v zimě jen tak nechat být. Kádr musíme okysličit a přivést třeba i trošku jiné typy hráčů. Dělali jsme si už nějakou analýzu od našeho příchodu a budeme v tom dál pokračovat. Bavíme se teď o hráčích, které bychom si představovali, a myslím si, že všechno bude následovat se skončením podzimu v lize, protože tam se poohlížíme. Budeme muset být rychlí. Čeká nás tak spousta práce i tady,“ dodal závěrem kouč.