První přátelské utkání má za sebou kouč Pavel Zavadil na lavičce Prostějova, kde poprvé zažil nerozhodný výsledek. Soupeřem byla rezerva Sigmy, která to tak neměla daleko. V mrazivém pátečním dopoledni se na umělé trávě hrstka fanoušků dočkala branek až ve druhé půli. Prostor dostala řada hráčů i dva nováčci v podobě mladíků Šimona Studeného a Fabrice Badry.

 

Úvod pátečního utkání odehraného na umělé trávě areálu Za Olympijskou ulicí byl dost opatrný z obou stran a na první ránu se čekalo přes deset minut. To vypálil domácí Studený, kterému ale jeho střelecký pokus brankář kryl. Poté otěže převzala spíše rezerva Sigmy, kde si šance připravoval především Šíp. U první ale z voleje pálil mimo, ve druhé zamířil hodně nad. Krynského následně nepřekonal ani Mikulenka. V poslední desetiminutovce měl práci i brankář hostů, ale Slaměnův pokus zlikvidoval a Koudelka mířil nad. Do přestávky se tak šlo bez branek.

Ve druhé půli Prostějov prostřídal většinu sestavy a úvod vyšel lépe hostům, kde si Šnajdr nejprve poradil s ránou Šípa, ale o chvíli později už byl i on bezmocný, když se k míči dostal Slavíček a míč poslal mezi nohama brankáře do branky – 0:1. První zajímavou šanci Prostějova spálil Ciencala, ale krátce nato bylo srovnáno. Po rychlé souhře Jaroně se Zapletalem druhý jmenovaný poslal míč přesně na hlavu prvního, a ten se nemýlil – 1:1.

Mezi 60. a 75. minutou byli hosté aktivnější, ale pořádné šance se ne a ne dočkat. Hned ta první pak ale skončila brankou, když po rohu vrátili míč do ohně a mladíček Pavlíček se dočkal branky – 1:2. Velmi rychle ale byl stav znovu srovnaný, když po rychlé akci zakončil Moučka. Míč až za brankovou čarou vykopával jeden z bránících hráčů – 2:2. Závěr už žádnou větší šanci nenabídl a v chladném počasí se šly oba celky rády ohřát do šaten.

 

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Pavel ZAVADIL – 1.SK Prostějov:

„Jsem rád, že se nám povedlo domluvit se se soupeřem a odehrát tak kvalitní přátelské utkání. Dali jsme příležitost i hráčům, kteří vytížení neměli takové, aby nám ukázali, proč mají v mužstvu své místo. Myslím si, že celkově duel splnil svůj účel, ale ukázal nám také řadu nedostatků, na kterých musíme neustále pracovat a pilovat je.“

Tomáš JANOTKA – SK Sigma Olomouc „B“:

„prvním poločase jsme byli lepší a mohli vstřelit několik branek. Bohužel se to však nepovedlo. Na druhou stranu zápas nebyl o výsledku. Jsme spokojení, jelikož utkání splnilo svůj účel. Hráči, kteří neměli takovou minutáž, ji dostali. Mohli jsme si nakoukat i nějaké dorostence, které bychom chtěli postupně do mužstva dostávat. Je to pro ně ještě těžká písemka, ale i pro ně je jen dobře, že si mohou vyzkoušet, v čem jsou soupeři ve druhé lize dál.“

 

PŘÁTELSKÉ UTKÁNÍ

1.SK Prostějov – SK Sigma Olomouc B

2:2 (0:0)

Branky: 71. Jaroň, 80. Mach – 57. Slavíček, 79. Pavlíček.

Sestava Prostějova - 1. poločas: Krynskij – Spáčil, Kulig, Gabriš – Bolf, Slaměna, Macháček, Studený, Badra – Malec, Koudelka. 2. poločas: Mikeš – Látal, Spáčil, Kulig – Zapletal, Mach, Studený, Moučka, Bartolomeu – Ciencala, Jaroň. Trenéři: Josef Mazura a Pavel Zavadil.

Sestava Olomouce „B“: Koutný (70. Mazur) – Slavíček, Coufal (70. Pavlíček), Vepřek (46. Bednár), Cahel (46. F. Uriča) – Spáčil (46. Jalovičor), Fabiánek – Hadaš (70. Stryk), Huňa (46. Zahradníček), Šíp (60. Přichystal) – Mikulenka (70. Nechvátal). Trenér: Tomáš Janotka.