Tohle už vypadá jako velmi nepovedený vtip. Fotbalové eskáčko totiž stále marně čeká na potvrzení jména nového sportovního ředitele, který by měl řešit podobu kádru pro jarní část, v níž půjde o všechno. Situace u Jiřího Balcárka a jeho případného uvolnění z povinností v Uničově totiž stále není potvrzená. Do konce příštího týdne už vedení chce stoprocentně vědět, jak to bude.

Po podzimních bojích na hřišti má vedení Prostějova už tak plné ruce práce, aby dokázalo pro jaro něco změnit. Do toho se ještě přidává nejistota, zda Jiří Balcárek skutečně bude pracovat pro modro-bílé barvy. „Je to všechno špatně, když se na to člověk podívá z celkového hlediska. Já už chci mít do pátku příštího týdne jasno, protože takto už to dál nejde. Musíme si s tím poradit. Teď tak tyto pravomoci dočasně mají na starost Radim Weisser jako výkonný ředitel a Tomáš Čepa jako technický ředitel. Pokud se situace do příštího týdne nevyřeší, tak budeme muset hledat dalšího aspiranta,“ prozradil na úvod předseda klubu František Jura.

Ligový kolotoč právě skončil, takže je jasné, že teď začnou velká jednání o případných posilách, ale i odchodech, které s tím budou souviset. „Bohužel jsme to zatím nemohli řešit tak intenzivně, jak bychom si přáli. Liga ale skončila, takže teď do toho musíme dát všechno úsilí, aby se nám povedlo mužstvo dostatečně zkvalitnit a připravit na jarní boje. Můžu prozradit, že nějaké pohovory a první oťukávání už proběhly, teď to ale nabere daleko větší obrátky a hned na startu přípravy bychom rádi posílení viděli,“ pokračoval předseda.

Jednat by se přitom nemělo zrovna o malá čísla. „Jdeme do toho s tím, že chceme sehnat tři až čtyři zkušené hráče, kteří prošli ligou a půjdou rovnou do základní sestavy, kde budeme vědět, že je není třeba ani zkoušet. Do toho bychom rádi ještě další tři čtyři hráče sehnali, co se mohou porvat o základ. Kvalita mužstva se vždy pozná i podle lavičky, a ta musí být kvalitní. Zároveň chceme kádr trochu zúžit, takže předpokládám, že odchodů bude více,“ dodal závěrem František Jura.

Jak to tedy nakonec vše dopadne, bude snad už jasněji po příštím týdnu, kdy bude jisté, zda u mužstva bude působit zkušený Jiří Balcárek, či někdo jiný, také ale po prvním kolečku pohovorů s případnými posilami. Tím nejdůležitějším bohužel i nadále zůstává pozice sportovního ředitele.