Mezisváteční období toho z hlediska fotbalu příliš nenabízí. Jednu jistotu však tohle období má. Stejně jako v letech předešlých i letos proběhne tradiční turnaj v sálové kopané, kde budou v hlavní roli sudí. Pod hlavičkou Okresního fotbalového svazu v Prostějově se o primát utká tradiční čtveřice účastníků, tedy sudí pod OFS Prostějov, KFS Olomouckého kraje, Řídící komisí pro Moravu a celostátních sudích. A i když jde především o mezisváteční setkání rozhodně o zajímavé výkony nebude nouze.

Jak už bývá zvykem, tak se sudí sejdou ve sportovní hale v Kostelci na Hané, kde tak 27. prosince budou moci vypotit sváteční obžerství. „Stejně jako v loňském roce turnaj organizuje Karel Piňos a těšit se můžeme na tradiční účastníky, kteří potvrzují, že to umí nejen s píšťalkou, ale rozumí si i s míčem,“ prozradil sekretář Okresního fotbalového svazu Petr Antoníček.

Fotbalové klání začnou ve 13.00 hodin a hrát se bude tradičním systémem každého s každým. Loňské vítězství budou obhajovat sudí z Moravy, kterým se bude snažit zbytek celků překazit obhajobu. Pokud tak mezi svátky přemýšlíte, kam vyrazit, tak rozhodně neváhejte. Těšit se totiž můžete na zajímavou podívanou, skvělou atmosféru, ale i bohatou tombolu. Po turnaji pak následuje i přátelské posezení, kde se tak řada arbitrů výjimečně setká na jednom místě.