Závěrečné vystoupení v rámci Zimní Tipsport ligy čeká na hráče eskáčka v sobotu dopoledne, kdy se postaví svému tradičnímu soupeři z posledních sezón z Opavy. Utkání se stejně jako všechny zápasy skupiny odehraje na umělé trávě v Olympijské ulici. Start je plánován na 10.30 hodin v sobotu 27. ledna.

Oba celky mají po dvou kolech po třech bodech, kdy shodně prohrály se Sigmou Olomouc, ale stejným poměrem 2:0 porazily Kroměříž. V posledním třetím kole je tak čeká přímý souboj o druhé místo ve skupině, ale pro oba celky bude především důležité, aby opět viděly nové tváře ve svých klubech a cítily další herní progres od startu přípravy.

Opava v prvních dvou zápasech odehrála zápasy ve zcela odlišných sestavách. Zatímco první duel proti rezervě Sigmy odehráli výhradně hráči z mládežnické akademie a rezervního týmu, tak druhý zápas proti Kroměříži zvládli s hlavním mužstvem a připsali si tak výhru. I s Prostějovem se dá očekávat, že kouč Brožek ukáže na hráče, se kterými by rád do jarní části vstoupil. Hosté navíc mají domácím co vracet, protože jedinou venkovní výhru v kalendářním roce si Prostějov připsal právě v Opavě, kde zvítězil na konci podzimní části.