Třetí týden společné přípravy fotbalistů Prostějova v rámci zimní přípravy je u konce a největší novinkou je první duel Ondřeje Ševčíka, který dorazil z Hradce Králové. Tentokrát čekaly na hráče hned dva přátelské duely, kdy se nejprve ve středu představili proti třetiligovému Startu Brno a v sobotu proti Opavě. Ani jeden z duelů nedopadl, jak by si mužstvo přálo. Kouč zatím stále nemůže počítat s Habustou a Jaroněm, kteří jsou na marodce. K nim se přidal ještě Koudelka. V rámci změn pak byly ukončeny také dvě zkoušky.

Ve středu už byl v Olympijské ulici v roli diváka a v sobotu už odehrál první minuty v dresu Prostějova Ondřej Ševčík, který by se měl stát novým lídrem defenzivy. „U Ondřeje Ševčíka je to ještě v jednání, ale už se tady s námi připravuje a dolaďují se jen podmínky. U zbytku příchozích, kteří už se s námi připravují, je vše kompletní, takže Matoušek, Bednár i Matocha už jsou hráči Prostějova. Jednáme nyní ještě o Šimkovi, kterého bychom rádi přivedli na hostování i pro jarní část. Tam se nyní řeší podmínky s Pardubicemi,“ prozradil aktuální informace o kádru sportovní ředitel Jiří Balcárek.

S příchodem osmadvacetiletého stopera je spokojen i kouč Zavadil. Pevně věří, že právě on bude potřebným dílem do skládačky. „Ondra Ševčík pro nás bude velkým přínosem. Ve středu bylo jasně vidět, že nám hodně schází komunikace, která byla až tragická. Ten rozdíl oproti sobotě asi viděli všichni. Je to patrné i na tréninku, i když s námi je velmi krátce. Měl tam dobré věci, ale jsou tam i faktory, na nichž ještě musíme zapracovat. Je to však hráč, jakého jsme aktuálně velmi potřebovali,“ netajil lodivod.

Naopak možnost posílení druholigového celku se uzavřela pro dvojici hráčů, kteří zde byli na zkoušce. „U Michala Hrubého i Patrika Kulíška jsme po středečním utkání zkoušku ukončili a oba se vrátili do svých mateřských klubů,“ potvrdil Balcárek. První jmenovaný stihl dva zápasy, druhý jen jediný, a to středeční proti třetiligovému soupeři.

S koncem ledna by však změny neměly být kompletní a nyní se čeká, jak se ligové celky vrátí ze soustředění před startem druhé poloviny sezóny. „Ohledně dalších hráčů jednáme a nyní jsme ve fázi, kdy čekáme, až budou prvoligové celky uzavírat své kádry před startem jarní části. Chceme hotové hráče, u kterých si budeme jistí, že pro nás budou okamžitě posílením. Věřím, že by i zde mohlo být do čtrnácti dnů jasno. Rádi bychom přivedli ještě nějaké krajní hráče, kteří jsou rychlostně vybavení a nebojí se hrát jeden na jednoho,“ doplnil sportovní ředitel.

S výsledky i předvedenou hrou během dvou utkání kouč příliš spokojen nebyl, pevně ale věří, že se vše bude postupně zvedat. Z náročného tréninkového procesu nyní nechce ustoupit. „Jsme nyní ve velké zátěži. Ráno máme posilovnu, kdy pracujeme na síle. Poté máme program na hřišti. Fungujeme tak celé tři týdny, a to i před zápasy. Je jasné, že postupně se bude příprava trochu měnit, ale z cesty náročných tréninků neustoupíme, protože na jaře musíme být nachystaní nejlépe, jak to jen půjde. Je to jediná cesta k tomu, abychom se vyhnuli těmto starostem,“ zakončil kouč Zavadil.