Další přátelský duel odehráli fotbalisté Kostelce proti TJ Břidličná nastupující v divizi F. Utkání proběhlo v sobotu po náročném pátečním tréninku a kouč byl velmi spokojen s tím, jak se mužstvo i přes únavu s utkáním popasovalo. Prozradil také, na kterých věcech bude chtít i nadále pracovat a kde vidí největší nedostatky. Na tom všem bude chtít nyní pracovat i v rámci soustředění, které na hráče čeká od středy do neděle, kdy jej zakončí přátelským utkáním proti Velkým Losinám.

FC Kostelec na Hané

TJ Břidličná

2:1 (1:0)

Branky: Preisler, Skalník

Sestava Kostelce: Bárta – Lužný, Zbožínek, Popelka, Grulich – Gábor, Ondroušek, Kořenovský, Brhel, Škrabal – Preisler. Střídali: Skalník, Bošek, Hruban, Procházka, Klimeš, David Holub. Trenér: Lubomír Keluc.

Hodnocení trenéra Kostelce na Hané Lubomíra Keluce: „Zápas měl dobré parametry. Hrálo se ve svižném tempu a společně s trenéry jsme se domluvili, že budeme pouštět hraniční situace, aby se hra nekouskovala a hráči si postupně zvykali. První poločas jsme byli kvalitní a měli jsme i dobrý pohyb, což jsem po pátečním tréninku, kde hráči dostali ‚do těla‘, byl to docela velký záhul, kvitoval. Zvládli to tak velmi dobře a byl jsem spokojený. Ve druhém poločase nám tempo trošku upadlo a soupeř začal být častěji na míči, ale kompletně za celý duel jsem velmi rád. Je to pozitivní, že jsme porazili divizní mužstvo, ale nyní pro nás není výsledek tím hlavním. Pro mě je důležité, že jsem tam zase viděl věci, které trénujeme. Stále si ale myslím, že máme řadu nedostatků v různých herních situacích. Hrajeme na zbytečně velkém prostoru, chybí mi tam střelba ze střední vzdálenosti a další věci, na kterých budeme pracovat. Teď by nám snad mělo pomoct i soustředění, kam se v pátek chystáme.“