První přípravné zápasy odehráli i fotbalisté z krajského přeboru. Konice po minulém týdnu nyní nabírá kondici, ale zápas čekal na fotbalisty Určic a Čechovic. Prvně jmenovaní nestačili na Rousínov a na jeho půdě prohráli o čtyři branky. Čechovice dopadly ještě hůře a na půdě divizního Přerova dostaly hned sedm kousků.

 

1. FC Viktorie Přerov

TJ Sokol Čechovice

7:1 (4:0)

Sestava Čechovic: 1. poločas: Kvapil – testovaný hráč, Studený, Koláček, Veselý – Novák, Luža, Šteigl, Petržela – Klimeš, testovaný hráč.

2. poločas: Kvapil – Veselý, Kucharčuk, Koláček, Kopečný – Šolín, Kalvoda, Petržela, Šteigl – testovaný hráč, Faltýnek. Trenér: Pavel Kucharčuk.

Hodnocení trenéra Čechovic Pavla Kucharčuka: „Pro nás to bylo první přípravné utkání po prvním týdnu přípravy, kdy nás čekaly náročné dávky. Věděli jsme, že soupeř je v přípravě už dál a už odehrál i několik dobrých utkání. Čekal nás sice těžký soupeř, ale splnilo to očekávání. Fyzicky nás Přerov prověřil a kondičně nám to tak ukázalo, kde musíme zabrat. Výsledek je vysoký a jednoznačný. Mrzí mě, že jsme nedokázali některé šance proměnit, protože by to vypadalo o něco lépe. Z utkání si ale odnášíme ponaučení a můžeme si ukázat řadu chyb, které jsme provedli. Celkově si tak z výsledku hlavu neděláme a budeme se nadále stoprocentně připravovat, abychom byli skvěle nachystaní na začátek jarní části. První důležitý výsledek pro nás bude až proti Litovli.“