Pokud alespoň s něčím mohou být v klubu 1. SK Prostějov nyní spokojení, tak je to pokračující práce na stadionu, které jdou dle předpokladů. I díky dobrým podmínkám a mírné zimě se vše posouvá mílovými kroky vpřed a minimálně druhá z novinek se dá jen těžko přehlédnout. V pátek se totiž podařilo namontovat umělé osvětlení a čtyři stožáry jsou tak vidět i z velké vzdálenosti.

Na začátku nového roku se dodělávalo umělé vyhřívání, které je už nyní v podkladu hřiště připravené. V pátek pak byli nejen místní, ale i kolemjdoucí, svědky práce těžké techniky, ta ukládala do připravených míst umělé osvětlení, které bude na hlavním stadionu k dispozici. „Všechno jde podle plánu a pomáhají nám i současné podmínky, kdy hlavně nemusíme řešit problémy se sněhem či velkými mrazy. Jsem rád, že v tomto ohledu tak máme relativně klid a nemusíme do aktuálních starostí se záchranou zapojovat ještě potíže ohledně stadionu,“ prozradil předseda klubu František Jura.

Nový moderní stadion by měl mít Prostějov k dispozici po první etapě rekonstrukce nejpozději na konci června, ale dá se očekávat, že by se práce mohly stihnout ještě o něco dříve. Kromě již zmíněného osvětlení a vyhřívání bude k dispozici i hlavní tribuna, kterou následně doplní v druhé a třetí etapě kompletní uzavření stadionu tribunami.