Dvanácté pokračování tradičního seriálu FOTBAL EXTRA nás už potřetí zavede do I.B třídy, kde se ale premiérově podíváme do „B“ skupiny tvořené především celky olomouckého okresu. Své zastoupení zde má i Prostějovsko díky hned trojici zástupců. Dva nováčci se v soutěži zatím rozkoukávají a Hanáci za sebou mají nepříliš vydařený podzim. U všech tří to ale vypadá, že by záchranářské starosti nemusely být aktuálním strašákem.

Stejně jako v letech předešlých, tak i letos se ohlížíme za podzimem, jenž toho nabídl opravdu hodně. O řadě momentů jsme vás již informovali, nejednou i z přímých reportů, ale stále je co nabídnout. Už jsme vám tak stihli přinést souhrny všech mužských, ženských, ale i mládežnických kategorií, nyní se postupně zaobíráme všemi soutěžemi daleko podrobněji. Už jsme se tak ohlédli za premiérou Kostelce v divizi a dva díly jsme se věnovali krajskému přeboru, kde najdeme hned kvarteto účastníků z regionu. Následoval první vhled do I.A třídy, jedno číslo vyplnil zástupce druhé nejvyšší soutěže 1.SK Prostějov před startem zimní přípravy a stihli jsme už uzavřít i I.A třídu v Kralicích. Poslední dva díly jsme zacílili na I.B třídu, kde také v dnešním díle pokračujeme.  

Haná Prostějov se chtěla stejně jako v minulých letech držet v horní polovině tabulky, což se ale zatím nedaří, ani stále velmi produktivní Gábor tým od mírného úpadku nezbrzdil. Mužstvo sázející hlavně na zkušenost tak bude chtít na jaře své postavení vylepšit. Klidnou první sezónu chtěli zažít i ve Vícově a zatím se jim to i relativně daří, ale ze slov vedení se dá vyčíst, že by si své umístění také představovali o něco výše. Olšany naopak jako jediné deklarovaly, že letos chtějí hlavně přivyknout na novou soutěž a postupnými krůčky své výkony zvedat. K vyšším patrům jim pak schází hlavně branky.

 

12. díl fotbalu EXTRA najdete v tištěném vydání ze dne 5. února