První únorový víkend pokračoval dalšími přípravnými duely, které celky prověří před startem druhé poloviny soutěže. Jeden z nich se odehrál i na umělé trávě v Olympijské ulici, kde nováček krajského přeboru z Určic přivítal Otaslavice. Večerník se na část duelu také přijel podívat. K vidění byl poločas bez větších šancí, ten však vystřídala druhá část s pěti brankami. Konečné skóre vyznělo o gól lépe pro favorita.

Do první poloviny nastoupily na obou stranách i nováčci v sestavách, kteří jsou povětšinou zatím na zkoušce v novém klubu. Pár desítek diváků ale na nějakou zajímavější akci čekalo marně. První polovina toho nabídla přesně tolik, že bezbrankový stav nikoho nepřekvapil.

Daleko zajímavější věci se začaly dít ve druhé polovině, čemuž jistě velmi pomohlo i otevření brankového účtu. O něj se postaral rychlonohý Tomáš Hon, který pláchl obraně a zakončil kolem brankáře Hýbla – 0:1. Favorit utkání z Určic ale dlouho na srovnání nečekal a nabídnutou možnost penalty dokázal využít Menšík, když poslal brankáře na opačnou stranu – 1:1. Jenže Otaslavice předváděly i dál výkon, kterým se dokázaly soupeři o dvě třídy výše rovnat. Po dalším dlouhém míči propálil Hon Hýbla i podruhé – 1:2.

Tento stav vydržel na tabuli delší dobu, ale v poslední desetiminutovce se přeci jen svěřenci kouče Gottwalda dočkali otočky, když začali být aktivnějším mužstvem. Nejprve srovnal svou druhou trefou v zápase Menšík, který neměl těžkou práci po přihrávce před odkrytou klec – 2:2. Krátce nato pak skóre otočil Gottwald, když se ocitl sám mezi dvěma beky a s přehledem míč uklidil do sítě – 3:2.

 

TJ Sokol Určice

TJ Sokol Otaslavice

3:2 (0:0)

Branky: 2x Menšík, Gottwald – 2. T. Hon. Rozhodčí: Antoníček.

Sestava Určic: Hýbl – Horák, Rus, Bureš, Škrabal, Mariánek, Piňos, Vaverka, Valina, Svačina, Mašek, Gottwald, Grulich, Ježek, Halouzka, Václavík. Trenér: Petr Gottwald.

Sestava Otaslavic: Glouzar (M. Hon) – Vogl, Kaláb, Sokele, Šoc, Tkáč, Chvojka, Drábek, Gerneš, Dreksler, Urbánek, Pospíšil, T. Hon, M. Hon. Trenér: Jiří Hon.

Hodnocení trenéra Určic Petra Gottwalda: „Jsem v první řadě rád, že i druhé utkání v rámci zimní přípravy splnilo svůj účel, kdy jsme si tak mohli vyzkoušet některé kluky, také i určité posty, kde by případně mohli alternovat. Bylo z toho nakonec vítězství, které bylo zasloužené, ale o výsledek mi zase až tolik nešlo. Bylo znát, že si oba celky také zvykají na umělý povrch, kde je to přeci jen specifické oproti klasickému hřišti. Jsem rád, že jsme se dokázali dostávat do šancí, ve kterých ale často ještě váháme. Na tom musíme dále pracovat.“

Hodnocení trenéra Otaslavic Jiřího Hona: „První přípravné utkání jsme odehráli proti kvalitnímu týmu. Soupeř byl určitě po celou dobu zápasu lepší, ale právě proto jsme si zase mohli vyzkoušet naši defenzivu. Tam jsme za mě udělali nějaké zbytečné chyby v rozehrávce špatným vyhodnocením situace. I nám se však dařilo využívat brejky a dostávat soupeře pod tlak. Myslím si, že pro oba celky dobrý trénink, kde se ukázalo, že máme stále na čem pracovat.“