V přípravných zápasech o víkendu pokračoval i divizní Kostelec, který na závěr svého soustředění odehrál v neděli duel proti Velkým Losinám, které loni potkával jako svého soka v krajském přeboru. Po náročném pětidenním soustředění, kde nabírali hráči především fyzičku, ukázali, že momentálně hrají o třídu výše, což je markantní rozdíl, v duelu na umělé trávě jasně dominovali. Domů tak kouč odjížděl spokojen nejen s výsledkem a předvedenou hrou, ale i celým soustředěním, jež se vydařilo. Nepříliš pozitivní je naopak zatím příprava Čechovic, které i ve druhém duelu proti diviznímu celku schytaly výprask a domů odjely s potupnou devítkou.

FC Kostelec na Hané

Sokol Velké Losiny

4:1 (2:0)

Branky Kostelce: Závodný, Kořenovský, Skalník, Denis Holub.

Sestava Kostelce: Bárta – Procházka, Pavlíček, Zbožínek, Hruban – Skalník, Závodný, Kořenovský, Ondroušek, Klimeš – Denis Holub. Střídali: Hradečný, Gábor, Popelka, Dvořák, Brhel. Trenér: Lubomír Keluc.

Hodnocení trenéra Kostelce na Hané Lubomíra Keluce: „Byli jsme opravdu rádi, že si i po takové zátěži, jaká na soustředění byla, můžeme zahrát zápas proti kvalitnímu soupeři z krajského přeboru. Musím dnes kluky pochválit, protože jsme po celý zápas dominovali a byli jednoznačně lepším mužstvem. Soupeř si nic nevytvořil a branku nám dal z našeho nedorozumění. Plnili jsme to, co se snažíme dělat na trénincích, tedy abychom hráli rychle v pohybu a míč měli pod kontrolou. Řekl bych, že kdybychom proměnili aspoň polovinu šancí, tak by byl výsledek minimálně dvakrát takový. Já jsem vážně spokojený, bylo i jasně vidět, že to kluky bavilo. I soupeři musím dát kredit, že nehrál jen zanďoura, ale chtěl si s námi zahrát fotbal.“

FK Šumperk

TJ Sokol Čechovice

9:0 (4:0)