Hala Suprovka v Němčicích nad Hanou byla dějištěm prvního ze dvou velkých mezinárodních turnajů pořádaných zde během aktuální zimy fotbalovým klubem 1.SK Prostějov. Poslední lednovou neděli bojovalo celý den od rána až do pozdního odpoledne devět družstev věkové kategorie U9 z České republiky i ze Slovenska.

Devět hodin trvající zápasový maraton čítal dohromady šestatřicet utkání systémem každý s každým. Všechny duely trvaly třináct minut a výsledky se sčítaly do celkové tabulky konečného pořadí. To suverénně ovládli chlapci favorizované Sigmy Olomouc, kteří porazili všech osm soupeřů a získali tak maximální počet čtyřiadvaceti bodů.

Druhé místo obsadila Sparta Brno, v nejmladších věkových kategoriích tradičně silná, a třetí skončili mladíci 1.FC Slovácko jakožto reprezentanti dalšího prvoligového klubu mezi muži. Kluci pořádajícího 1.SK Prostějov v bílo-modrých dresech se museli spokojit se šestou pozicí, ačkoliv mohli reálně usilovat o čtvrtý post.

V klíčových střetnutích však podlehli nakonec právě čtvrté Líšni 1:5 i pátému Kyjovu 0:4. Nestačili ani na Sigmu Olomouc 1:5, na Spartu Brno 2:4 a na Slovácko 0:7, naopak porazili sedmou Skalicu 4:2 i osmé Znojmo 3:1, hned v úvodu remizovali s kamarády 1.SK Prostějov ve žlutých dresech 2:2. Ti dokázali uhrát nerozhodný výsledek 1:1 ještě se Znojmem, ale v součtu uzavírali výsledkovou listinu na devátém místě.

„Některé zápasy se našim klukům povedly velice dobře, v jiných se jim tolik nedařilo. Každopádně turnaj měl vysokou úroveň, hrála se během něj spousta kvalitních utkání a ukázal nám, že dál máme hodně na čem pracovat,“ zhodnotil hlavní kouč eskáčka U9 Petr Hodulák.

Obrovskou práci s přípravami celé akce odvedl hlavní organizátor Marek Valenta, jemuž v průběhu celodenních bojů vydatně pomáhali rodiče malých prostějovských hráčů. Součástí klání byla tombola s mnoha hodnotnými cenami a před slavnostním vyhlášením výsledků na úplný závěr přišel zlatý hřeb: vystoupení Marka Hrabovského, úřadujícího mistra republiky ve freestyle fotbalu!

Marek ukázal nadšeným benjamínkům svou parádní práci s balónem včetně řady ekvilibristických kousků, následně je pak jeden trik s balancováním míče za krkem také naučil. „Za opravdu topový turnaj moc děkujeme všem, kteří se na něm podíleli. Měl výbornou kvalitu i skvělou organizaci, byla to fakt pecka,“ nešetřil chválou spokojený šéftrenér přípravek 1.SK Prostějov Antonio Console.

Druhé turnajové pokračování pro kategorii fotbalových talentů U9 uvidí němčická hala Suprovka v neděli 25. února. A všichni účastníci znovu dostanou medaile i drobné ceny, tři nejlepší týmy obdrží poháry a individuální osobnosti jednotlivých družstev i celé akce (brankář, střelec, hráč) speciální trofeje.

 

PRVNÍ FOTBALOVÝ TURNAJ 1.SK Prostějov U9, ZIMA 2023 (NĚMČICE NAD HANOU)

Konečné pořadí: 1. SK Sigma Olomouc, 2. FC Sparta Brno, 3. 1.FC Slovácko, 4. SK Líšeň, 5. FC Kyjov 1919, 6. 1.SK Prostějov bílo-modří, 7. MFK Skalica, 8. 1.SC Znojmo FK, 9. 1.SK Prostějov žlutí.

FOTO/06/marek: 06_fotbal_turnaj_mladi1_son BYLI JSME U TOHO a FOTOGALERIE klikni na www.vecernikpv.cz

Ceny předával špičkový freestyle fotbalista Marek Hrabovský, jenž klukům předtím ukázal své umění. Foto: Marek Sonnevend