Už v pořadí páté utkání mají za sebou fotbalisté Kostelce, kteří se připravují na jarní boje v divizi. Tentokrát na půdě v Olympijské ulici přivítali soupeře z Rousínova hrajícího krajský přebor Jihomoravského kraje. A byl to právě jejich soupeř, kdo měl hru více pod kontrolou a dokázal divizního soupeře fotbalově přehrávat. Rozdíl byl především ve druhém poločase, kdy také přišlo na řadu srovnání stavu. Remízový výsledek by se v soutěžním utkání bral spíše jako ztráta hostů.

 

 Utkání, které si ve velmi příjemném únorovém počasí nenechala ujít i velmi slušná divácká kulisa, začalo v 16.00 hodin. Kostelec chtěl pokračovat na vítězné vlně i proti dalšímu soupeři, ale tentokrát to z jeho strany nebyl tak důkladný výkon, jak by si sám kouč představoval. První poločas se hrálo velmi vyrovnané utkání, kdy však mnoho šancí k vidění nebylo. Pár střeleckých pokusů v průběhu první půlhodiny sice přišlo, ale ani jeden z brankářů extra velké problémy řešit nemusel. Vše se změnilo až posléze, kdy se hlavou dokázal prosadit kanonýr Kostelce Preisler, jehož našel na malém vápně přesným centrem Škrabal – 1:0. V závěrečných minutách byli pak z pohledu zápisu domácí aktivnější a častěji měli míč na kopačkách, ale největší šanci měl paradoxně ten, kdo se i radoval ze srovnání, ale pomezní sudí viděl ofsajd.

Do druhé půle došlo k mírné obměně na obou stranách a očividně to daleko více pomohlo Rousínovu, který byl aktivnější a svým pohybem i fotbalovostí dělal potíže. Hned z kraje poločasu měl Bárta velké štěstí, že tečovaná rána nezapadla za pravou tyčku. Po více než hodině hry už ale bylo srovnáno, kdy byl i brankář s ligovými zkušenostmi krátký na fotbalovou parádu, když se odražený míč po rohovém kopu dostal za vápno, kde jej z voleje uklidil jeden z hostujících rovnou do šibenice – 1:1. I závěrečných dvacet minut pokračovalo ve stejném duchu, Rousínov tlačil a Kostelec se snažil využívat rychlé brejky. Ani jednomu z týmů to však k další brance nepomohlo.

 

FC Kostelec na Hané

TJ Tatran Rousínov

1:1 (1:0)

Branka Kostelce: Preisler. Rozhodčí: Jelínek – Dokoupil, Horák.

Sestava Kostelce: Hradečný (46. Bárta) – Fajstl, Pavlíček, Popelka, Hruban – Gábor, Škrabal, Kořenovský, Gábor, Skalník – Preisler. Střídali: David Holub, Lužný, Zbožínek, Procházka. Trenér: Lubomír Keluc.

Hodnocení trenéra Kostelce Lubomíra Keluce: „Narazili jsme na mužstvo, které bylo fotbalově dál než my, což je pro mě neakceptovatelné. Mužstvo krajského přeboru by nás nemělo takto přehrávat. Nám nefungoval střed hřiště a projevila se ta naše naivita. Byly tam i nějaké pozitivní okamžiky, ale těch bylo strašně málo. Já jsem byl nemile rozčarován z toho, co jsme předváděli. První poločas ještě nějaké měřítko snesl, ale druhý jsme vůbec nezvládli. Byly to takové běžecké závody, kdy jsme jen do toho jen kopali. Pokud to chtějí hrát takto, že to jen budeme švácat, tak ať si hráči vezmou motyčku a kopají si doma na zahradě. Já už tohle vidět na hřišti ale nechci. Nemůžeme si myslet, že budeme jen nakopávat na Preislera a čekat, zda něco vymyslí. Technicky se musíme hodně zlepšit, protože jinak nebudeme v divizi přehrávat vůbec nikoho. Pomoct si dlouhým nákopem můžeme, ale hrát tak devadesát minut nejde. Kdo to neakceptuje, tak ten hrát nebude.“